Alpinklatrekurs Jotunheimen

Kurs

Fra dato
17. juli 2021 kl. 18:00
Til dato
23. juli 2021
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Alpinklatring
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT fjellsport
Turkode
419
Dette arrangementet er over!

Føler du et kall mot de høye tinder og har lyst til å tilegne deg kunnskap på hvordan du skal bestige disse på en trygg og sikker måte kan dette være kurset for deg, i en hel uke går vi igjennom momenter som klippeklatring på egne sikringer, ferdsel på bre og klatring i høyfjellet. Kurset gir en grunnleggende innføring i alpin klatring og alpin ferdsel. 

Dette kurset egner seg for deg som er nybegynner eller har litt erfaring fra klatring, bre eller tinderangling fra før, og innholdet i kurset blir tilpasset nivået på deltagerne.

Kurset vil ha base ved Krossbu hvor teltavgift, tilgang til dusj/wc og tørkerom er inkludert i kursavgiften.
Med fast base på krossbu er vi fleksible til å velge aktivitet/sted ut fra vær og forhold, og vi slipper å bruke tid på flytting av leir.

Dag 1: Oppmøte ved Krossbu kl 18 hvor vi har en presentasjonsrunde og avklarer mål og forventninger til kurset, går gjennom kursplanen, utstyr og knuter.

Dag 2  Vi drar til klatrefeltet Tronoberget i Lom hvor det blir fokus på sikring, topptauklatring, bevegelsesteknikk og rappell. Etter hvert også fokus på klatring på naturlige sikringsmidler, bygging av standplass/rappellfeste. 

Dag 3  Denne dagen bruker vi i Bøverbreen hvor det blir kursing på bre, her øver vi på stegjernsteknikk, bruk av øks og sikringsmidler for snø og is, taulagsrutiner og redning på blåis.

Dag 4  Vi er nå klar for klatring i høyfjellet og vi satser på alpin start og besøke en av toppene i Hurrungane eller området rundt. Store skagastølsting, Søre Dyrhaugstind fra bandet, Store Austanbotentind, Skeie er mulige mål.

Dag 5 Vi drar tilbake til klatrefeltet på Lom hvor vi klatrer og bygger videre på det vi lærte dag 2.

Dag 6 I dag blir det en ny bredag hvor vi går i taulag til en av 2000m-toppene på Smørstabbreen. Gruppens sammensetning, nivå og ønsker avgjør turmålet. Storebjørn, Sokse, Skeie er mulige turmål.
Her har vi fokus på orientering, brelære og gode rutevalg på bre. Har vi tid går vi også gjennom en redningsøvelse på snødekket bre.

Dag 7: Vi drar på nytt til Hurrungane hvor det blir klatring i høyfjellet. Vi øver på taulagsklatring og løpendesikring hvor dere som deltagere leder. Store Austabotentind, Soleietind traversen er mulige turmål. Etter tur blir det kursevaluering før vi drar tilbake til Bergen.

Dette er en foreløpig kursplan, og noen endringer utfra vær, gruppe og forhold kan forekomme! Men vi satser på 2 dager på klatreklippe, 2 dager på bre og 2 dager med klatring i høyfjellet

Utstyr: Alle deltagere må i tillegg til klær for høyfjellet ha hjelm, klatresko, stegjern, isøks, klatresele, taubrems, 3 skrukarabinere, 120 cm slynge, klemknuteslynge. Har du ikke eget utstyr er leie av klatreutstyr er inkludert i kursprisen.

Generelle vilkår: Se generelle vilkår her.

Pris: Se kolonnen til høyre. Bli DNT-medlem. Prisen inkluderer leie av utstyr, NF-godkjente instruktører og teltavgift. Alle andre kostnader dekkes av hver enkelt deltaker. Hver enkelt tar med egen mat. Overnatting i eget telt, eventuelt felles lavvo. Dette og transport koordineres av kursleder i forkant av kurset.

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Stig Anton Hordvik