Fra Kallestad til Brotavarden med Onsdagsgruppa

Fellestur

Dato
12. mai kl. 10:30 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Arrangører
Sotra Øygarden Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Nordhordland (se kart)

Pga. Covid-19, må vi som ansvarlig arrangør ha påmelding med navn og kontaktinformasjon i forkant av hver tur. Det blir navneopprop ved oppomøte. Husk 1 meter avstand, personlig antibac og eventuelt munnbind.

Vi møter kl. 10.30 på nedre parkering ved Fjell Kyrkje og kjører til Grendahuset på Kallestad der turen starter. Dette er en tur/ retur som er beregnet å ta 5 timer inkludert kjøring, men vi vil ha en trygg og fin tur så det kan ta litt mer tid.

Fra Grendahuset på Kallestad går vi noen hundre meter på vei før vi går ut i terrenget ved Stølstjørna. Stien vestover er fin men det kan være ganske vått noen steder. Etter en halv times gange kommer vi til steinuren ned mot Kjereidet.  Her er det forholdsvis krevende å ta seg ned (se bilde), og en fordel med litt myke knær og hofter. Vel nede går vi over broen på eidet mellom sjøen og Kørelen. PÅ neset deretter kan det også være litt kronglete med stien helt i sjøkanten. Fra Kjereidet går en bratt trapp opp og stien videre over toppen som på kartet heter Ryggjastykket. Derfra går stien bratt ned til nydelige Brotet. Fra Brotet tar det rundt 20-30 minutter å gå opp til Brotavarden 87 m.o.h. Der er det Kystpasspostkasse (2020) eller du kan bruke Sjekkut-appen til DNT.

Fra Brotavarden er det mulig å gå til Telavåg, men vi går samme veien tilbake til Kallestad.

Uten mat og drikke duger vi ikke så underveis vil vi finne en fin plass å spise nisten vår, alt etter vær og vind turdagen.

Velkommen på tur om du er medlem eller ikke. Men som medlem støtter du Sotra Øygarden Turlag som er et lokallag under Bergen ogHordaland turlag.  Din støtte hjelper oss å holde aktivitetene igang.  Du kan lese mer om medlemskap og melde deg inn her:  https://www.bergenoghordalandturlag.no/medlem/

Generelle vilkår er som for Bergen og Hordaland turlag: https://www.bergenoghordalandturlag.no/generellevilkar/

Fra Kallestad til Brotavarden med Onsdagsgruppa

Pga. Covid-19, må vi som ansvarlig arrangør ha påmelding med navn og kontaktinformasjon i forkant av hver tur. Det blir navneopprop ved oppomøte. Husk 1 meter avstand, personlig antibac og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Runa Schreuder Kjelstrup
  • Tormund Wågø