Klatrekurs i Kvinnherad og Uskedalen (ukeskurs)

Kurs

Fra dato
21. juni 2021 kl. 08:00
Til dato
27. juni 2021
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Uskedalen, Kvinnherad, Fjellsport
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT fjellsport , DNT ung Bergen
Turområde
Folgefonna, Sunnhordland (se kart)
Turkode
417
Dette arrangementet er over!

Sett av en uke av sommerferien din og bli med våre klatreinstruktører på kurs i fjellklatring. Vi bruker Eikedalen og Uskedalen i Kvinnherad som kursområde, og garanterer spennende opplevelser i flotte Vestlandsfjell. Lær håndverket som skal til for å kunne nyte bratte gleder!

Det sies at gledene ved klatring i fjellet er vanskelige å formidle. De må nesten oppleves. Kurs i fjellklatring er en sikker investering i fjellopplevelser!

Påmeldingsfrist! Ta kontakt om fristen har gått ut og du ønsker å være med.

Smittevern

Vi følger råd angående gjennomføring av kurs, og har en egen smitteverninstruks i DNT

Mål med kurset:

Kurset skal gi deltakerne et grunnlag for å kunne klatre naturlig sikrede ruter på led, etter å ha samlet mer erfaring. Kurset fokuserer spesielt på klatring i fjellet, vi oppholder oss derfor i fjellet store deler av kurset.  

Kurset dag for dag:

Oppmøte: Bergen busstasjon 0 kl. 08.30 (740 til Gjermundshamn) - Uskedalen sentrum kl.11.50. Eller ved Spar Uskedalen kl.12.  

Mandag: Vi møtes i Uskedalen og gjør innkjøp for noen dagers leirliv i fjellet. Deretter bærer vi utstyr og forsyninger til kursområdet i Eikedalen (2 timers anmarsj) der kurset starter om ettermiddagen. Leir etableres like ved rutene vi skal klatre seinere på kurset.

Tirsdag: Vi prøver oss i klatreveggen. Klatring på topptau, bruk av taubrems og rappellering er hovedtemaene denne dagen. Vi lærer også å plassere sikringsmidler.

Onsdag: Vi klatrer enkle flertaulengders ruter for å øve inn rutinene for klatring som taulag.

Torsdag: Vi klatrer enkle flertaulengders ruter. Om kvelden forflytter vi oss til Uskedalen, der vi etablerer ny leir.

Fredag: Vi klatrer i Uskedalen. På Vetletindpillaren finner vi flotte og relativt lette klatreruter.

Lørdag: Siste kursdag. Vi bruker dagen til temaer som vi ikke har gjennomgått tidligere på kurset. Om kvelden blir det grilling, leirbål og kursevaluering. 

Søndag: Pakking og hjemreise.

Kursets instruktører kan endre rekkefølgen på innholdet de ulike dagene for å tilpasse kurset til deltakere og værmelding.

Pris: Se kolonnen til høyre. Egen ungdomsrabatt for de 16-26 år.  Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer boken "Innføring i klatring", NF godkjente instruktører og eventuell leie av klatreutstyr.

Egen ungdomspris dekkes av frifondmilder som går til barn og unge. 

Krav til deltakere: Du må være i normalt god fysisk form. Anmarsjen til Eikedalen tar ca 2 timer, og har mange motbakker. Du må bære din egen sekk med utstyr og mat. Alle overnattinger skjer i telt. Klatreerfaring er ikke nødvendig.

Utstyr: Alle tar med egen antibac. Telt, sovepose, liggeunderlag. Primus og enkelt turkjøkken. Klær som passer til værmeldingen. Vi skal oppholde oss i fjellterreng, så husk skikkelig regntøy, lue, votter og ullundertøy. Leie av klatreutstyr er inkludert i kursprisen. Kontakt kursleder dersom du har spørsmål knyttet til utstyr. Kursleder koordinerer teltkapasitet og øvrig fellesutstyr slik at sekkene ikke blir unødvendig tunge.

Mat: Deltakerne ordner sin egen mat og drikke. Matinnkjøp gjennomføres mandag morgen og torsdag kveld.

Overnatting: I telt eller lavvo.

Litteratur: Alle deltakere får boken "Innføring i klatring" inkludert i kursprisen.

Mer informasjon: Deltakerne kontaktes av kursleder via e-post eller telefon rundt en uke før kurset med mer detaljert praktisk informasjon omkring kurset. 

Aldersgrense: 16 år (Deltakere under 18 år må ha skriftlig samtykke fra foresatte).

Vilkår: Se generelle vilkår

Alle instruktørene vi benytter på våre klatrekurs er utdannet i henhold til Norsk Fjellsportforums utdanningsstandarder.

Skulle kurset være fullt, så meld deg på ventelisten. Det kan hende at noen melder seg av. Er det nok folk på venteliste vil vi prøve å skaffe flere instruktører eller sette opp ekstrakurs.

Vel møtt til lærerikt kurs!

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på epost: bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Klatrekurs i Kvinnherad og Uskedalen (ukeskurs)

Sett av en uke av sommerferien din og bli med våre klatreinstruktører på kurs i fjellklatring. Vi bruker Eikedalen og Uskedalen i Kvinnherad som kursområde, og garanterer spennende opplevelser i ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no