En bauta i Ulvik: Upsete—Kaldavass—Vassfjøro

Fellestur

Fra dato
5. mars kl. 17:40
Til dato
7. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Topptur, Fjellsport, Vassfjøro, Kaldavass, Upsete, Turkatalog2021_Topptur, Turkatalog2021_Baseferie
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet (se kart)
Turkode
205
Dette arrangementet er over!

Lengre dager gir håp om lange vårskiturer til fjells. Hva passer vel ikke bedre enn en vårskitur til Vassfjøro, med nydelig utsikt mot Osafjorden og Ulvik? Fra Ulvik siden ser Vassfjøra ut som en uoverkommelig bauta for fjellskigåing, fra nordsiden er det en flott skitur i fjellskiterreng. Det er fremdeles endel kilometer som skal forseres, men med lyse lange dager er det en flott tur.  

Oppmøtested: Jernbanestasjonen i Bergen, ved bilettautomatene.

Oppmøtetid: 16.40 Lokaltoget går fredag kl 16:58, med ankomst Upsete kl 19:13. Deltakerne kjøper togbilletter selv, det kan man gjøre på automaten på stasjonen (en må ikke kjøpe på forhånd på lokaltog).

Fredag: Fra Upsete er det ca 6 km/ 3 timer til Kaldavasshytta. Det meste av turen går i mørket kun hjulpen av medbrakt lys - hodelykt er viktig! Det blir kun småstopp oppover, det er derfor viktig at alle deltakerene har spist og drukket godt før ankomst Upsete. I tillegg må klær og ski være klare. Til kvelds lager vi et felles varmt måltid.

Lørdag: Planen er å gå til Vassfjøro. Tidsforbruk mellom 7-8 timer, i tillegg kommer pauser. Turen til Vassfjøro går over vann som ligger som perler på en snor, mot slutten blir det en stigning på ca 400 høyde meter på ca 3 km. Det er ca 10 km hver vei Kaldavass–Vassfjøro. Mellom vannene er det små kneiker på opptil 50 høydemeter. Det er først når man kommer opp på Vassfjøro at fjordlandskapet åpenbarer seg med en fantastik utsikt. Returen går tilbake samme vei som man kom, om ikke det er mer futt i beina og man tar en avstikker. Denne dagen har man dagstursekk. 

Søndag: Tilbake til Upsete, og i tillegg går vi en tur etter vær og turlagets forutsetninger. Aktuelle steder kan være Øykjafonn, Trollanuten eller Baksafjellet/ Vossaskavlen. Det er på alle disse alternativene endel høydemeter og dermed endel nedkjøringer på ski. På noen av turalternativene vil man ikke komme tilbake til hytten før man drar til toget på Upsete, og man må være innstilt å bære alt med seg.

Hjemreise: Med lokaltog fra Upsete kl 15:45, med ankomst Bergen kl 17:56. Deltakerne kjøper billetter selv.  

Vilkår: Se generelle vilkår

VIktig informasjon til deltakere på vinterturer

Mat: Kaldavass har ikke proviantlager, så derfor må all mat og drikke for helgen, utenom middag, taes med av deltakerne selv.  Middag ordnes av turleder både fredag og lørdag. Meld fra om allergier ved påmelding. Alle må ha plass til fellesmat i sekken. 

Utstyr: Det er viktig med godt utstyr i vinterfjellet, selvom det er mars, er det høyfjellsterreng. Ta med; Kart/kompass, lett sovepose, lette innesko/tøfler, hodelykt til å bruke når en går på ski + inne, med gode/ekstra batterier, skismørning, skifeller. Denne turen passer best med lærsko og fjellski. Se også Turlagets pakkeliste for vinterfjellet Turleder koordinerer sikkerhetsutstyr som liggeunderlag og vindsekk. 

Pris: kr 1700,- for medlemmer, kr 2500,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her  dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, fellesmat(2 middager) og hytteopphold. Deltakere betaler selv for reiseutgifter og tar med mat til frokost/lunsj/nødproviant/drikke.

Kart: Kart og annet turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

 

En bauta i Ulvik: Upsete—Kaldavass—Vassfjøro

Lengre dager gir håp om lange vårskiturer til fjells. Hva passer vel ikke bedre enn en vårskitur til Vassfjøro, med nydelig utsikt mot Osafjorden og Ulvik? Fra Ulvik siden ser Vassfjøra ut ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Fredrik G. Brun
  • Nils Bull