Sommeropplevelser i Jotunheimen Besseggen og Bukkelægret

Fellestur

Fra dato
4. august kl. 08:30
Til dato
8. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Helgetur, Ukestur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Jotunheimen (se kart)

Jotunheimen kan by på spisse topper, runde topper, lange flotte turer i dype daler og nydelige turer på en av de mange breene. Årets tur til mektige Jotunheimen går til et av de mest populære områdene, nærmere bestemt til Besseggen og Bukkelægret.

Oppmøtested: ved ADO Arena/ Amalie Skram VGS

Oppmøtetid: Kl. 08.30

Turbeskrivelse:

Onsdag: Bergen - Fondsbu

Vi starter turen onsdag morgen. På grunn av for dårlig busstilbud tilbake til Bergen på søndagen vil vi ta privatbiler i år. Da vi skal starte og returnere samme plass er logistikken grei. Håper derfor at flere av dere kan stille med bil. Dersom det viser seg at rutetilbudet blir utvidet sommeren 2012 vil vi ta buss. 

Etter noen timer i bil er vi fremme på Fondsbu, her blir det guidet tur med historiefortelling til Vinjestugu og Bukkehaugen/ ”Roger”. Dette er en tur som tar ca. 2 timer. Det blir servert middag kl. 21.00. Da det er en lang dag før middag må du ta med deg en god nistepakke.

Torsdag: Fondsbu - Gjendebu

Torsdag starter turen med båt, vi skal ta M/B Bitihorn fra Fondsbu til Torfinnsbu der vi skal begynne dagens etappe til fots. Vi vil gå nordover med god stigning opp Torfinnsdalen og på sommerbro over Torfinnsdøla etter en snau time. Videre inn i Svartdalen der det er forholdsvis flatt, deretter over vannskillet. Etter hvert blir det meget bratt ned mot Gjende. Nedstigningen er krevende når det er vått eller glatt. Stien er nå lagt tilbake der den gikk tidligere og går ned i skogen like ved elva. Deretter nordvestover og inn på ruten fra Fondsbu og Olavsbu og på helårsbro over de to løpene av Storåe før Gjendebu. Vi kommer til en betjent hytte der vi får servert middag. Denne dagen går vi 13 km med en høydeforskjell på ca. 500 høydemeter. Turen er estimert til 5 timer og anses som en lett tur.

Fredag 3. august: Gjendebu-Memurubu via Bukkelægret

Denne dagen vil vi oppleve flott natur og en spennende tur. Det er de bratte partiene på denne ruten som kalles Bukkelægret. Enkelte passasjer kan oppleves som luftige, men det er ikke noen steder som gir mulighet for dramatiske fall. Vi vil gå oppover i det bratte terrenget, slik at en slipper å se ned dersom en ikke ønsker det. Det er lagt ut kjetting til å holde seg i på det bratteste partiet. Langs ruten er det et rikt planteliv, det er registrert 700 ulike planter. Vi går 10 km denne dagen med en høydeforskjell på ca. 500 høydemeter, og ender opp på Memurubu. Dette er en betjent hytte der vi får servert middag. Turen er estimert til 5 timer og anses som middels tung.

Lørdag 4. august: Memurubu  - Gjendesheim via Besseggen - Memurubu

Denne dagen setter vi igjen de store sekkene våre på Memurubu og tar med oss dagsturssekk over Besseggen. Dette er Norges mest kjente fjellrute, og dere vil se at det er gode grunner for at den har blitt så populær, dette er en flott tur. Turen går i variert landskap langs fjellryggen høyt over Gjende. Vi starter på ca. 1 000 moh og skal opp til Veslefjell som er 1 743 moh. Den luftige delen av turen blir opp Besseggen, her vil det bli enkel klyving langs selve eggen. Det kan virke luftig, men det er godt med plass på begge sider. Når vi er kommet opp er det nesten flatt bortover på platået før vi starter nedgangen til Gjendesheim. Vi treffer på en bratt passasje på turen ned, her er det hengt ut kjetting. Vi tar båt tilbake til Memurubu kl. 16.00. Turen er estimert til 6-7 timer og anses som middels tung.

Søndag 5. august: Memurubu-Fondsbu

Vi starter også denne dagen med en båttur, båten går kl. 08.10 fra Memurubu og er på Gjendebu kl. 08.30. Vi starter å gå i skog, det er lett terreng hele dagen uten de helt store høydeforskjellene. Vi starter på 984 og det høyeste punktet er 1 375. Det er ca. 18 km mellom Gjendebu og Fondsbu. Turen er estimert til 5 timer og anses som en lett tur. Vel fremme på Fondsbu setter vi oss i bilene og kjører hjem til Bergen. Vi tar sikte på å spise middag på veien hjem.

Hjemreise: Vi reiser med biler tilbake til Bergen. Bilkostnadene blir fordelt på alle deltakerne.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Alt er dekket av turopplegget. Husk å ta med niste til den første dagen.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet.

Pris: Kr. ,- for medlemmer, ,- for ikke-medlemmer. Bli medlem? - Meld deg inn her. Prisen inkluderer turledelse, båtskyss, overnatting og mat på hyttene. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Reise kommer i tillegg.

Kart: Jotunheimen øst og Jotunheimen Vest 1:50 000. Kart og annet turutstyr kan kjøpes i Tusenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 

Sommeropplevelser i Jotunheimen Besseggen og Bukkelægret

Jotunheimen kan by på spisse topper, runde topper, lange flotte turer i dype daler og nydelige turer på en av de mange breene. Årets tur til mektige Jotunheimen går til ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Linn Kristin Eidsvik
  • Omar Ole Larsen