Avlyst På skitur i Gullfjellstrianglet

Fellestur

Dato
28. februar kl. 08:15
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Dagstur, Gullfjellet, Kufto, Søregullfjellstoppen, Sydpolengullfjellet
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Byfjellene i Bergen, Vestlandet (se kart)
Turkode
2
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga. skiføret har regnet bort.

Gullfjellet er Bergens høyeste fjell (987 moh). Å ta triangelet i Gullfjellet er å gå på tre høyeste toppene i selve Gullfjellsmassivet. Toppen i dette triangelet er Gullfjellstoppen i nord (987), Kufto i øst (921) og Søre Gullfjellstoppen (sydpolen -962). Vi går opp fra Osavannet, inn bak Svartevann og opp Kinndalen, slik at vi får en flott rundtur. Vi retunerer via Redningshytten.

Utsikten mot Folgefonni, Rosendalsalpene, Samnangerfjellene og ut mot havet i vest er ubeskrivelig flott og noe som alle turglade bergensere fortjener å oppleve.   

Oppmøtested: Parkeringsplass på Lungegårdskaien ved ADO-arena (se rød markør i kartet)

Oppmøtetid: Kl 08.15. Avreise i privatbiler kl. 08.30. Turleder koordinerer samkjøring. Vær vennlig å svare på spørsmål om du disponerer bil og hvor mange du har plass til. Passasjerer betaler kr. 90,- til sjåføren. Ta med kontanter, eventuelt Vipps til dette. 

Turbeskrivelse: Turen starter ved Osavatnet, og går inn bak Svartevannet på den nye stien som er laget der etter hevingen av vannet. På østsiden av Svartavatnet går vi opp Kinndalen, kommer inn på Vossavardane og inn til Gullfjellstoppen fra nord. Etter en god pause på Gullfjellstoppen, setter vi kursen mot Kufto. Fra Kufto går vi gjerne opp igjen til Blåmannen og følger så ryggen via Gullfjelltjørnane og opp til Sydpolen. Fra Sydpolen tar vi raskeste vei mot Korketrekkeren og videre til Redningshytta. Etter en liten pause i hytta tar vi siste etappe via Svartavatnet og tilbake til Osavatnet der bussen venter ca kl. 17.00. Tilbake i  Bergen sentrum ca 17.30.

Hjemreise:  Kl 1700 fra Osevann med privatbiler. 

Les våre generelle vilkår - De gjelder ved påmelding, deltakelse og avmelding på alle våre turer og aktiviteter. 

Mat: Deltagere må selv ta med solid niste og varm drikke.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Føret i Gullfjellet kan være krevende og alle deltakere må ha solide fjellski med stålkanter og kraftige skistøvler, samt ha med lang feller. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Alle må ha med vindsekk (kan lånes av turlaget), tynt liggeunderlag og spade. Gi beskjed i kommentarfeltet om du må låne noe av dette utstyret. 

OBS! Les også: viktig informasjon til deltakere på vinterturer.

Pris: Kr 200,- for medlemmer. Kr 500,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse og sikkerhetsutstyr. Transport på kr 90,- kommer i tillegg. 

Kart: Turkart: Gullfjellet 1: 25 000. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 
(Dagstur) (fellestur)

 

På skitur i Gullfjellstrianglet

Gullfjellet er Bergens høyeste fjell (987 moh). Å ta triangelet i Gullfjellet er å gå på tre høyeste toppene i selve Gullfjellsmassivet. Toppen i dette triangelet er Gullfjellstoppen i nord (987), ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Åsbjørn Vetti