Avlyst Skitur til toppen av Kvitanosi

Fellestur

Dato
21. mars kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Topptur, Dagstur, Stølsheimen, Kvitanosi
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet (se kart)
Turkode
6
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga. smittevernhensyn.

Turen går til majesteten Kvitanosi (1433 moh) det høyeste fjellet i Stølsheimen. Her er det i klart vær mektig utsyn til Jostedalsbreen, Folgefonna, Fresvikbreen og Hardangerjøkulen. Turen går fra Gullbrå øverst i Eksingedalen.

Krav til deltakere: Dette er en krevende skitur. Deltakere må ha gode skiferdigheter og ha gjennomført skiturer med sekk og være god form. 
Les også:Viktig informasjon til deltakere på vinterturer

Oppmøtestad:Parkeringsplass på Lungegårdskaien ved ADO-arena (se rød markør i kartet)
Oppmøtetidspunkt: kl. 8. Vi samkjører og fyller bilene, deretter kjører vi til Gullbrå. Turleder koordinerer samkjøring. Vær vennlig å svare på spørsmål om du disponerer bil og hvor mange du har plass til. Passasjerer betaler kr. 230,- til sjåføren. Ta med kontanter, eventuelt Vipps til dette. 

Turbeskrivelse: Turen starter med en flott kjøretur til Eksingedalen, langs Ekso med mange flotte fosser og stryk til Gullbrå helt øverst i dalen (600moh). Her starter turen på anleggsveien inn til Grønndalen, men like før vi krysser elven tar vi opp bjørkeskogen til høyre. Her er det bratt oppover men fint å gå. Vi kommer raskt opp i høyden og ut av bjørkeskogen. Turen videre går jevnt oppover og vi følger en fjellrygg som strekker seg hele veien opp til dagens mål, selveste Kvitanosi. Vi beregner ca 3 timer på skituren opp, og da har vi tilbakelagt ca 800 høydemeter. Er vi heldige med været er dette en tur som gir en fantastisk utsikt og ikke minst et nedrenn tilbake til Gullbrå som vil feste seg på minnet i lang tid. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Alle må ha fjellski med stålkanter. Skifeller anbefales. Hver enkelt deltaker bør også ha følgende sikkerhetsutstyr. Vindsekk, liggeunderlag og spade. Du kan låne dette av turlaget om du ikke har det. Gi beskjed i kommentarfeltet om du vil låne. 

Mat: Ta med ei god niste og nok drikke.  

Vilkår: Se generelle vilkår

Heimreise: Retur fra Gullbrå ca kl 16.00. 

Pris: kr. 300,- for DNT-medlemmer. Kr 600,- for ikke-medlemmer. Bli DNT-medlem, meld deg inn her. Prisen inkluderer godkjente DNT-vinterturledere og sikkerhetsutstyr. Kr. 230,- for transport i privatbiler kommer i tillegg for de som er passasjerer, og betales til sjåføren. 

Kart: Turkart for Voss 1 : 50 000. Kart og annet turutstyr kan kjøpes i vårt Tursenter i Marken. Rabatterete priser for DNT-medlemmer. 

(dagstur) (fellestur)

 

 

 

 

 

 

Skitur til toppen av Kvitanosi

Turen går til majesteten Kvitanosi (1433 moh) det høyeste fjellet i Stølsheimen. Her er det i klart vær mektig utsyn til Jostedalsbreen, Folgefonna, Fresvikbreen og Hardangerjøkulen. Turen går fra Gullbrå øverst i ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Carl Martin Hansen
  • James Hosea