Via ferrata Trolltunga (16-26 år)

Fellestur

Fra dato
3. september kl. 08:00
Til dato
5. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Fjelltur, Ungdom, Dntung, Trolltunga
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
550
Dette arrangementet er over!

Er du glad i å utfordre deg selv? Liker du å kjenne adrenalinet strømme gjennom deg når du henger flere hundre meter over bakken? Da er dette turen for deg! Via Ferrata er et italiensk ord og betyr "klatresti" eller "jernsti". Tar du utfordringen?

I det norske språket forklares Via Ferrata som en aktivitet som går ut på å klatre vertikalt opp en fjellvegg ved bruk av jernbolter og en jernkabel som er satt ut langs hele stien. JA, det vil vi gjøre!
 
DNT Ung inviterer til en spennende og litt utenom-det-vanlige-tur til Trolltunga! Etter å ha syklet 7 km, klyvet og gått 500 høydemeter tar vi klatring til nye høyder og tester ut Vía Ferrata ruten i Odda. Dette blir en uforglemmelig opplevelse med spennende utfordringer som garantert vil gi deg status som en skikkelig tøffing! Føler du deg giret? Bli med da vel!   
 
Fredag 3.september: VI møtes på Bergen Busstasjon perrong O senest kl. 1545. Vi tar bussen til Odda, og går til Trolltunga camping. Her spiser vi en deilig middag forberedt av turlederne, og forbereder oss til morgendagen. Så legger vi oss i lavvoen. 
 
Lørdag 4.september: Vi spiser en god frokost før vi blir gjørt opp til Skjeggedal kl. 0650. Vi skal da få litt info før vi begynner å sykle 7 km i ulent terreng langs Ringedalsvatnet og til Tyssebotn. Her går vi videre fra Tysso og til Tyssestrengene hvor vi følger Via Ferrata "Himmelstigen" opp til Trolltunga. Her oppe venter den utsikten folk fra alle kontinenter kommer for å oppleve, så husk kamera fordi dette blir virkelig et minne man ikke vil glemme!!
 
Turen er beregnet til å ta cirka 10 timer. Derfor er det viktig å ha med rikelig med mat og drikke! Det kan også være kjølig på toppen så husk å ta med varme og regntette klær. Etter turen blir det en sosial kveld og middag ved lavvoene.
 
OBS: Legg merke til at turen går opp til 1100 moh der de siste 200 høydemetrene vil foregå med klatresele. Har man veldig høydeskrekk bør man tenke seg nøye om før man melder seg på. 
 
Søndag 5.september: Vi spiser frokost før vi pakker sammen og tar bussen hjem igjen til Bergen. 
 
Turledere: Inger Langeland (477 01 266), Selma Blanco-Landeråen og Hanna Grong Alvsåker
 
Utstyr: På lørdag skal vi gå en lang og omfattende tur og vi skal opp til vel 1100 moh. Dette betyr at vi må ha med gode sko og varme og vann/vindtette klær. Ta med en dagstursekk til turen. Velg helst klær man har god erfaring med fra andre turer. Til overnattingen er det lurt med en varm sovepose og et godt liggeunderlag. Sjekk ut DNT sin pakkeliste for tur i sommerfjellet. Denne er omfattende, så bruk pakkelisten som en mal, ikke følg den til punkt og prikke.
 
Oppmøtested: Bergen busstasjon Perrong O 
Oppmøtetid: SEINEST 15:45 (16 sep). Buss 740 til Gjermundshavn, bytte på Årsnes kai til 760 til Odda. Bussen går kl 16:00. Fremme i Odda kl.19.43. Her kan man bruke ungdomskort hele veien.
Hjemreise:  Søndag fra Odda terminal 12:25. Vi tar buss til Voss og deretter tog til Bergen. Vi er på Bergen Togstasjon kl. 16:55. Her kan man bruke ungdomskort hele veien.
Vilkår: Se generelle vilkår her
 
Mat: Turleder handler inn middag til fredag og lørdag og frokost til lørdag og søndag. Ta med egen lunsjmat og snacks til turen. Viktig med sikkelig god matpakke til lørdagen.
 
Utstyr: Se Turlaget sin utstyrsliste for sommerfjellet for utvidet liste.
Bekleding: Regntøy, vindjakke og turbukse, undertøy i ull + ekstra skift, varm genser, lue, votter, buff, fjellstøvler, shorts og t-skjorte, badetøy, håndkle. Mat og utstyr: Ryggsekk, sovepose, toalettsaker, toalettpapir, solbriller og solkrem, myggmiddel/myggnett, liten hodelykt/lommelykt, mat/godteri for dagen og drikkeflaske, penger/kort, frokost/lunsj.  
 
Pris: 900 Kr  for medlemmer, kr 1200 for ikke-medlemmer. Meld deg inn HER !
Prisen inkluderer leie av innleid buss, utstyr, klatreguide, sykkel inn, 2 middager og overnatting i lavvo, og turledelse. Du må selv betale transporten til Odda (ungdomskortet går fint på bussen) og ta med deg lunsj for lørdag og søndag. Husk også noe å tygge i til bussturene.
 
Aktivitetskort: På denne aktiviteten kan du bruke aktivitetskort. Send en påmelding med navn, telefonnummer, fødselsdato og epost til rune.mo-bjorkelund@dnt.no med bilde av aktivitetskortet ditt.
 
Spørsmål? Ring gjerne administrasjonen på tlf: 55335821 eller send en e-post til rune.mo-bjorkelund@dnt.no

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Inger Langeland
  • Hanna Grong Alvsåker
  • Selma Carmina Blanco Landeråen