Signatur Tafjordfjella med DNT ung Bergen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
7. august kl. 08:00
Til dato
15. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Reinheimen, Tafjordfjella (se kart)
Turkode
546
Dette arrangementet er over!

Midt i mellom to av vestlandets største turistattraksjoner, Trollstigen og Geiranger, ligger et fjellområde med et rikt stinett i fantastisk natur, med landskap som vi kjenne igjen både fra østlandet og vestlandet. De store turisthordene møter du ikke på her inne, men trivelige fjellvandrere er det mange av. Denne turen tar deg med gjennom hele dette fjellområdet, og de fire første dagene går i Reinheimen nasjonalpark. 

Tradisjonen tro arrangerer DNT ung Bergen hver sommer en SignaTur - vi har gått Norge på Tvers, i fjor gikk vi i Stølsheimen, og i år går turen til Tafjordfjella! Vi skal i løpet av 9 dager legge bak oss ca 72 km på selve hovedruten, og satser på å få en helt fantastisk turopplevelse! Dette inkluderer også muligheter for fisking og topptur(er) underveis.

Turledere: Fredrik Asche Kaada (+4746500745) & Kristoffer Olsnes (+47 90143490)

Etappene: 

Dag 1: Grønningsæter-Tjønnebu (10 km)

Ruta har jevn stigning opp den vakre Steindalen, og her er det fine plasser å hvile på underveis. Rundt Tjønnebu er det godt fiske og fine små toppturer. Tjønnebu er ei ubetjent hytte og leies ut som hel hytte, så her får vi hytten for oss selv!

Dag 2: Tjønnebu-Vakkerstøylen (12 km)

Fra Tjønnebu går turen i lett terreng mot Illstigvatnet, her blir det til gjengjeld litt dramatisk. Illstig betyr fra gammelt av at det er vanskelig å passere. Fjellsiden går rett ned i vannet, men det er lagt ut vaier til å holde seg i. Etter dette er det udramatisk, men vakkert ned Børrebotten og Grøndalen til selvbetjente Vakkerstøylen.

Dag 3: Vakkerstøylen-Pyttbua (7 km)

Dagen starter med ca. ti minutters rotur over vannet. Deretter er det bratt og tungt opp langs Tungegrova, men stigningen går ganske fort. Det er lagt ut tau her til å holde seg i. På stiens høyeste punkt er det storslagen utsikt mot Tafjordfjellas giganter, Puttegga(1999) og Karitinden(1983). Deretter er det lett ned til Pyttbua, som er en stor selvbetjeningshytte med 51 sengeplasser. 

Dag 4: Pyttbua- Veltdalshytta (10 km)

På Veltdalshytta tar vi en hviledag til fisking og topptur, og i tillegg ligger Fieldfarehytta i nærheten, og museet fra kraftutbygginga for hundre år siden. Dessuten er det båt tilgjengelig, fin fisk i vannet, og fine toppturer for dem som ikke trenger hviledag.

Dag 5: Hviledag på Veltdalshytta 

Her ligger Fieldfarehytta og museet fra kraftutbygginga for hundre år siden. Vi har båt tilgjengelig, fiskemuligheter og flott sjanse til å kapre nok et fjell på topptur i området. 

Dag 6: Veltdalshytta-Reindalseter (11 km)

Denne dagen går vi nedover en fantastisk vestlandsdal, og utsikten ned i Reindalen tar pusten fra de fleste. Turen går fra det golde høyfjell til gammel furuskog. På Reindalseter er vil det være en treretters middag, frokost og en deilig dusj!

Dag 7: Reindalseter- Danskehytta (12 km)

På danskehytta vil det gå en annen fellestur samtidig, så her blir det full rulle og vi blir inlosjert på hemsen og i sikringshytta. Kapasitet: 26 senger og stor hems på dette selvbetjente hytteanlegget. Særlig om vinteren brukes fortrinnsvis sikringsbua med 8 senger + hems, samt også i dette tilfellet ift. koronaforskrifter. 

Dag 8: Danskehytta toppturdag til Storfjellet (1821 moh.)
Dagsetappe fra hytta til Storfjellet (1821 moh.) 18km t/r med lett sekk og kun det essensielle pakket. Alternativt rolig tur til Helleggi (1668 moh.) og mot Krosshø. Tilbake til hytten lager vi middag og gjør klar for morgendagens siste etappe. 

Dag 9: Danskehytta-Grotli (10 km)

Dette er en lett dag der det nesten bare er nedover. Terrenget er som regel tørt og fint også. Stien går langs Viksvatnet, før det går slakt nedover mot Kjæringtjønne og ned mot Grotli. På Grotli er det hotell, og bussforbindelse både til øst og vest.

Du kan lese mer om hver etappe https://ut.no/turforslag/2.17447

 

Mat: De fleste av hyttene er selvbetjente som betyr at vi slipper å bære med oss middager. Vi lager felles middag på hyttene som er selvbetjente med det vi finner av provianter. Det er og havregryn til frokost. En av hyttene er betjente som betyr at vi får servert middag og frokost, og kan pakke med oss matpakke til lunsj. Dere må selv ordne med lunsj og snacks for alle de andre dagene. Husk å ta med nok!! Den første hytten er ubetjent. Turlederene handler inn til felles middag på denne hytten, men det betyr at dere må plass i sekken til å kunne bære litt mat. 

Utstyr: For å være med på denne turen må dere ha ordentlige fjellsko, sekk (ca 60-70 L), vind/vanntett jakke og bukse, ull, sovepose/lakenpose. Vi tar med vindsekk og førstehjelpsutstyr for å takle skiftende forhold i høyfjellet. Følg ellers pakkelisten til DNT for sommerturer. 

Dette er en lang tur, så du må ha gått tur i fjellet før med sekk!

Turledere: Fredrik Asche Kaada (+4746500745) & Kristoffer Olsnes (+47 90143490)

Pris: 2500 for medlem, 2800 for ikke medlem. Inkludert i prisen er det turledelse, frokost og middag på hyttene. Transport bestilles og dekkes selv av deltakerne.

Aktivitetskort: På denne aktiviteten kan du bruke aktivitetskort. Send en påmelding med navn, telefonnummer, fødselsdato og epost til rune.mo-bjorkelund@dnt.no med bilde av aktivitetskortet ditt.

Lyst å bli medlem? https://www.bergenoghordalandturlag.no/medlem/

Transport: Oppmøte i Åndalsnes kl. 07.55 der det går buss til Grønningsæter hvor vi starter turen. Tilbake er det bestilt maxitaxi som dekker samtlige fra Grotli høyfjellshotell - Stryn. Herfra er planen å ta Fjordekspressen (buss) til Bergen. Fremme kl. 22.50 den 15. aug. 

Signatur Tafjordfjella med DNT ung Bergen (19-30 år)

Midt i mellom to av vestlandets største turistattraksjoner, Trollstigen og Geiranger, ligger et fjellområde med et rikt stinett i fantastisk natur, med landskap som vi kjenne igjen både fra østlandet ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Fredrik Kaada
  • Kristoffer Olsnes