Byfjellstrimmen, KVITEBJØRNEN, Rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
7. februar kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Turen starter fra parkeringsplassen ved Sandviken sykehus der vi følger veien oppover Munkebotn til Munkebotsvatnet. Ved vannet tar vi av på sti mot Dreggehytten, og videre til Kvitebjørnen (480 moh). Det er en del stigning i starten, men etter hvert flater det ut og terrenget er jevnere. Vi går langs eggen mot Rundemanen (ca. 560 moh) og finner et passende sted for kaffe og niste i dette området. Fra Rundemanen følger vi "7 fjells traseen" og går på sti nedover til Storevatnet (375 moh) , følger grusveien et lite stykke, for deretter å fortsette på sti ned Skredderdalen. Vel nede i Fjellveien følger vi denne tilbake til parkeringsplassen ved Sandviken Sykehus. Det vil være mye snø når vi kommer opp i høyden, husk brodder og varme klær. Om føret og været er for dårlig vil vi legge ruten i lavere terreng.

Trasé: Munkebotn - Dreggehytten - Kvitebjørnen - Rundemanen - Storevatnet - Skredderdalen - Fjellveien

Turledere: Linn Eidsvik (tlf. 93469296), Marit Skotvoll (tlf. 97551264)

Oppmøte: Sandviken sykehus parkeringsplass (se kart)

Parkering: Parkering ved oppmøtested

Stigning: Ca. 550 hm

Distanse: Ca. 10 km

Varighet: Ca. 5 timer

Gradering av turen: Middels

Tempo og rute bestemmes senere ut fra føreforholdene

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Lise Sørfonn
  • Marit Skotvoll
  • Linn Kristin Eidsvik