Byfjellstrimmen, TARLEBØ - SVARTEDIKET, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
24. februar kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Denne onsdagen tar vi turen innover langs Svartediket og oppover Våkendalen mot Tarlebøvatnet. Vi får en lett og fin start på turen de to kilometerne inn til krysset der vi tar opp grusveien i Våkendalen. Et lite stykke oppe i bakken tar vi av fra grusveien og følger gamle stier innom Tarlebø. Flere steder kan vi finne ruiner etter de mange gårdene som har vært i drift her opp gjennom tidene. Bergens Skog- og Træplantingsselskap har laget en flott kulturløpye her, og en kan finne informasjonsskilt flere steder. Når vi har kommet opp til Tarlebøvatnet tar vi oss en litt lengre pause før vi returnerer ned grusveien til demningen på Svartediket. Turen går på lettgått grusvei og sti. Husk brodder og fulladet hodelykt nå i den mørke årstiden

Trasé: Svartediket - Tarlebø - Tarlebøvatnet

Turledere: Jørund Raukleiv Strømsøe (tlf. 95069220), Marit Skotvoll (tlf. 97551264)

Oppmøte: Vi møtes ved bommen ved demningen på Svartdiket (se kart)

Parkering: Det er mulig å parkere i gatene i nærheten av oppmøtested, husk å betale med Bergen Kommunes app P i Bergen.

Stigning: Ca. 350 hm

Distanse: Ca. 7 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Enkel

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jørund Raukleiv Strømsøe