Byfjellstrimmen, BLÅMANEN - SØRE MIDTFJELL, Moderat/middels tempo

Fellestur

Dato
28. februar kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Oppstart ved bommen av Svartediket. Vi går på grusvei til litt forbi enden av vannet. Her tar vi av på sti som går i stigende og ulendt terreng mot Blåmansveien. Veien følger vi et lite stykke, for så å ta av igjen og fortsette på sti til Rundemanen som er turens høyeste punkt med sine 568 moh. Turen går så mot Blåmanen, hvor vi i dette området finner en passende plass for en deilig rast, før vi fortsetter mot Søre Midtfjell, via Fjellhytten, og ned til grusveien som tar oss tilbake til startsted via Starefossen og Knatten. Ruten blir tilpasset føre og vær, husk gode sko som tar høyde for vått og ulendt terreng, samt mulig behov for brodder i enkelte partier som ennå kan være isete.

Trasé: Svartediket - Blåmannsveien - Rundemanen - Blåmanen - Fjellhytten - Knatten

Turledere: Linn Eidsvik (tlf. 93469296), Lise Sørfonn (tlf. 92899457)

Oppmøte: Svartediket v/bommen (se kart)

Parkering: I området rundt er det en god del parkering mot avgift. Bruk app eller automat

Stigning: Ca. 550 hm

Distanse: Ca. 12 km

Varighet: Ca. 5 timer

Gradering av turen: Middels

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Lise Sørfonn
  • Omar Ole Larsen
  • Linn Kristin Eidsvik