Byfjellstrimmen, Isdalen/Trolldalen, moderat/raskt tempo

Fellestur

Dato
17. august kl. 18:00 - 21:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Fjelltur, Byfjellstrimmen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Vi byr på variert terreng og en solid stigning i på denne turen. Etter omlag tre km med oppvarming, som vi tar på grusveien fra bommen ved Svartediket, tar vi av på stien opp gjennom Isdalen, Smalisdalen, Kjeften og Trolldalen. Stien har en stigning på 540 høydemeter Den går opp gjennom trolsk granskog, over myr, kratt og steiner. Dalen er vill og vakker, og til dels våt - litt avhengig av været i dagene før turen. Vi kommer opp på Vidden, og tar raskt av mot Turnerhytten, før vi går ned Indianerstien og Korketrekkeren til Montana. Herfra returnerer de som har parkert bilen ved Svartediket på asfaltert vei. Merk at turen varer i 3,5 time - til Montana.

Trasé: Svartediket - Isdalen - Trolldalen - Turnerhytten - Indianerstien - Korketrekkeren - Montana

Turledere: Lise Sørfonn (tlf. 92899457), Linn Eidsvik (tlf. 93469296)

Oppmøte: Bommen ved Svartediket (se kart)

Parkering: Parkering i gaten og på parkeringsplass foran demningen. Det går også an å parkere på Montana. Avgiftsparkering.

Buss: Linje 5 og 6 stopper i Årstadveien og linje 11 i Svartediksveien

Stigning: Ca. 550 hm

Distanse: Ca. 12 km

Varighet: Ca. 3.5 timer

Gradering av turen: Krevende

 

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Linn Kristin Eidsvik
  • Lise Sørfonn