Avlyst Byfjellstrimmen, RUNDTUR OVER LIATÅRNET, middels/raskt tempo

Fellestur

Dato
15. august kl. 11:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Fjelltur, Byfjellstrimmen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen , Os Turlag , Sotra Øygarden , Sotra Øygarden Turlag
Turkode
610
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Dette er en tur som byr på utsikt i alle himmelretninger, Nordsjøen og øyene som omkranser Sotra, fjorder, fjell og Folgefonna. Til tross for at høyest punkt på ruten bare er 341 moh. kan vegetasjonen mange steder minne om høyfjellsvidde. Turen starter på toppen av Bildøybakken. Etter kort tid er vi over tregrensen og oppe på Bildøynuten. Vi fortsetter høyt og fritt over Bildøyfjellet, Steianane, Vardafjellet og nedover Bjørkedalen. Vel nede på Festningsvegen begynner neste oppstigning på nærmere 300 meter. Mot vest består Liatårnet av steile bergflater, smale fjellhyller og bratte stup. Fjellet er gneisgranitt som gir god friksjon selv i regnvær. Etter en god pause på toppen fortsetter vandringen bratt ned til Tårnavatnet og derfra til neste topp Pyttane med Avinor sitt ruvende radaranlegg. Vi følger anleggsveien et stykke nedover før vi tar av mot Bildøyvatnets østside, opp til Bildøyfjellet og tilbake til utgangspunktet. Turen er relativt lang og har mange opp- og nedstigninger. Det er derfor viktig å disponere kreftene fornuftig. Ruten har normalt noen våte partier. Riktig fottøy er derfor nødvendig. 

Trasé: Bildøybakken-Bildøyfjellet-Bjørkedalen-Liatårnet-Pyttane-Bildøyvatnet-Bildøyfjellet-Bildøybakken

Turledere: Rune Samdal (tlf. 91539130)

Oppmøte: Ved Bildøybakken nr. 105 (se kart)

Parkering: Ved oppmøtested

Stigning: Ca. 1000 hm

Distanse: Ca. 13 km

Varighet: Ca. 6 timer

Gradering av turen: Middels

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook.

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Rune Samdal