Byfjellstrimmen, FIRE FJELL I ARNA, middels tempo

Fellestur

Dato
12. september kl. 11:00 - 17:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Fjelltur, Byfjellstrimmen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

 

Turbeskrivelse: Dette er noe for deg som liker litt lange turer i fredelige områder. Reppadalen er et naturreservat som er fredet pga sine mange forskjellige myrarter og sin spesielle vegetasjon. Inne i dalen finnes også flere gamle setrer. Vi går på fjellene som omkranser dalen, Skåldalsnipa, Skåldalsfjellet og Tunesfjellet. Som en ekstra bonus tar vi også turen bortom Ådnanipa med sin flotte utsikt over Arna og Garnes. Turen starter fra turparkeringen ved Stølsvegen i Indre Arna. Etter et kort stykke på grusvei tar vi en bratt sti direkte til Reppadalen. Herfra følger vi fjellryggen som fører oss like øst for Skåldalsnipa. Vi krysser Larsmyrane og setter kursen direkte mot toppen av Skåldalsfjellet (719 moh) som er turens høyeste punkt. Etter at vi har betraktet utsikten i alle retninger dreier vi nordover, ned den smale Reppadalsfløyen og opp på Repparåsen og Tunesfjellet. Et passende sted på ruten tar vi oss også tid til en god spise- og drikkepause. Fra turens siste fjell, Ådnanipa, returnerer vi til utgangspunktet, enten ned den bratte Hjortestien, eller en rute som er mindre bratt og noe lengre. Deler av ruten er myrlendt og uten sti. Det er derfor nødvendig med passende fottøy. 

Trasé: Stølsvegen - Reppadalen - Skåldalsnipa - Skåldalsfjellet - Tunesfjellet - Ådnanipa - Stølsvegen

Turledere: Lise Sørfonn (tlf. 92899457) og Liv-Hanne Skoge (tlf. 95252588), Frode Knutsen (tlf. 93464014)

Oppmøte: Turparkeringen vis à vis Stølsvegen 69, Indre Arna (se kart)

Buss: 90 til Stølsvegen Øst


Parkering: Turparkeringen i Stølsvegen vis à vis nr. 69

Stigning: Ca. 1.000 hm

Distanse: Ca. 12 km

Varighet: Ca. 6.5 timer

Gradering av turen: Middels

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook.

Kontaktinformasjon:

  • Byfjellstrimmen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Frode Knutsen
  • Lise Sørfonn
  • Liv-Hanne Skoge