Byfjellstrimmen - Kobbeltveit - Blåmanen, middels/raskt tempo

Fellestur

Dato
31. august kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Fjelltur, Byfjellstrimmen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Vi går et stykke langs Svartediket, men tar av fra grusveien og Svartediket like før veien deler seg. Videre går vi på sti til Kobbeltveit og et stykke opp Våkendalen. Litt oppi dalen tar vi av på sti, opp mot trase sydøst mot Blåmanen, litt sør for Store Tindevann. Herfra følger vi Blåmannsveien hvor vi tar av på stien til Fjellhytten og tar en oss en matbit. Deretter har vi flere alternativer ned til Søndre Kamvei. Enten til Skomakerdiket og til BT-bu, eller sørvestover bratt ned til Søndre Kamvei. Deretter via Knatten tilbake til utgangspunktet. En flott og allsidig rundtur over deler av Blåmanen, dels på sti og dels på grusvei. Stien opp til Blåmanen er ukjent for mange og lite benyttet. På store deler av turen har vi nydelig utsikt mot Ulriken og søndre bydel. Det kan være våte partier så husk solid fottøy. Det mørkner om kveldene så husk også hodelykt. 

Trasé: Svartediket - Kobbeltveit - Blåmanen - Søre Midtfjellet – Søndre Kamvei – Knatten -Svartediket

Turledere: Åse Øvrestrand (tlf. 91615280), Marit Skotvoll (975 51 264)

Oppmøte: Bommen ved Svartediket (Tarlebøveien) (se kart)

Parkering: Det er parkering langs veg i området, og en parkeringsplass i front av demningen. Registrer parkeringen i parkeringsappen.

Stigning: Ca. 400 hm

Distanse: Ca. 7 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

 

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Åse Øvrestrand
  • Marit Skotvoll