Byfjellstrimmen,KANADASKOGEN II, Middels/Raskt tempo

Fellestur

Dato
4. mai kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

 

Turbeskrivelse: Kanadaskogen byr på mye for den naturglade og eventyrlystne. Området er svært viktig for biomangfoldet og inneholder også mye av kulturhistorien til Bergen Vest. Det finnes et mangfold av veier og stier turer fra det helt enkle, til turer som gir mersmak for den eventyrlystne. I vår får du mulighet til å bli og utforske Kanadaskogen, sammen med Byfjellstrimmen. Vi setter opp en serie med turer som vil gjøre deg godt kjent i Kanadaskogen med innslag av forskjellig tempo og vanskelighetsgrad. Dette er andre turen i serien -

Dette er en tur i middels til raskt tempo hvor vi utforsker noen av de litt mindre brukte stiene, samtidig som vi får med oss noen av skogens flotteste utkikkspunkt og steder som er perfekt for bålkosen eller telting. Turen starter på den store parkeringsplassen på Tennebekk, vi følger grusveien opp den første bakken forbi hundegården og tar av på veien mot Svartatjørna. Dette området er flittig brukt av mange da det er tilrettelagt med gapahuk og bålplass. Vi følger så stien videre mot Svartabergets østside hvor vi nyter utsikten før vi fortsetter ned og i retning av Spelhaugen og store Krokatjønn. På veien dit treffer vi på et spennende hult gammelt tre. Her går vi rundt vannet og over Langaheia (der vi raster) før vi går opp til Storhovden.  Vi tar en rundtur på Storhovden før vi kommer ned til grusveien fra Spelhaugen. Vi setter så kursen mot Løvåsen i Fyllingsdalen der vi besøker en fin leirplass før vi følger stien til Spelhaugen. Derfra tar vi grusveien helt tilbake til start . 

Trasé: Tennebekk - Svartatjørn - Svartaberget - Det hule treet - Syningen - Krokatjønn - Langheia - Storhovden - leirplassen - Spelhaugen - Tennebekk 

Turledere: Thomas Ellingsen  (tlf. 98890775), James Hosea, Kjersti Halland

Oppmøte: Store parkeringsplassen på Tennebekk (se kart)

Parkering: Store parkeringsplassen på Tennebekk - gratis

Stigning: Ca. 600 hm

Distanse: Ca. 8.5 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Thomas Ellingsen
  • James Hosea
  • Kjersti Halland