Klart det går: Tur til Fjell Festning

Fellestur

Dato
11. april kl. 11:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Klartdetgår, Tilrettelagtur
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
611

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen og omegn? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til turer og aktiviteter, tilrettelagt for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Familie og venner er velkommen til å bli med.

Søndag 11. april: Tur til Fjell Festning

Oppmøte: Kl. 11:30 ved parkeringsplassen til Fjell festning, langs Riksveg 555 , se her for punkt på kartet
Vi er glade for at smitteverninstruksen tillatter organiserte aktiviteter i nærmiljøet, men desverre kan vi ikke legge opp til aktivitet som medfører behov for fellestransport eller samkjøring. Derfor er det denne gangen direkte oppmøte ved Fjell festning. Dersom noen har behov for å benytte seg av taxi eller lignende for å kunne delta så vil Turlaget dekke utgifter til dette ved behov.
 

Turbeskrivelse: Fjell festning er en av Norges største festninger fra 2. verdensskrig. Dette er en fin tur som kombinerer naturopplevelse og historie. Fra parkeringen til Fjell festning er det ca. 3 km på asfaltert vei. Bakken oppover er jevn og ikke veldig bratt, men seig vil nok en del kalle den. Vi bruker uansett den tiden vi trenger. Turen er tilgjengelig med barnevogn og rullestol. Ved bruk av manuell rullestol vil det sannsynligvis være lurt med litt dyttehjelp. Området på toppen har en del bunkere og skyttergraver som det kan vere interessant å få erfaring med.  Les mer om turen på ut.no.

Ta med: Niste, sitteunderlag, vann og gode, varme klær. Varm drikke på termosen om du ønsker.

Pris: Turlaget dekker utgifter til ledsagere eller spesialtransport ved behov.

Påmelding: Påmelding er obligatorisk grunnet koronasituasjonen. Kontakt Sigrid (nr. 908 50 308 / mail sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no) for påmelding. Dersom du har tilknytning til Blindeforbundet, kontakt Silje Thon (nr. 480 70 372). Påmelding seinest fredag 09. april kl. 12:00. Du er først påmeldt etter at du har mottatt bekreftelse på dette. 

Ved behov for ledsager: For nødvendig ledsaging kan avstandskravet fravikes. Men har du behov for ledsager har du selv ansvar for smittevern og sikkerhet knyttet opp mot covid-19, og ellers vurdere gode og trygge løsninger for deg. Våre frivillige turledere skal som alle andre holde minst 2 meter avstand til andre, og kan ikke bidra som ledsagere. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål til dette.

Generelle vilkår og smittevern: Bergen og Hordaland Turlag forholder seg til DNT sin smitteverninstruks for aktivitet knyttet til covid-19. Les generelle vilkår for deltakelse på BHT sine aktiviteter. Våre frivillige turledere er alle kurset i DNT sine retningslinjer for smittevern, og skal sørge for å gjennomføre en trygg og fin tur. Velkommen!

Takk til Vestland Fylkeskommune og Bergen kommune som støtter satsingen.

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no