Klart det går: Hyttetur til Nordvikgården på Utsira

Fellestur

Fra dato
10. september kl. 14:00
Til dato
12. september kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Klartdetgår, Tilrettelagtur
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
611
Dette arrangementet er over!

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen og omegn? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? "Klart det går"-gruppen ønsker velkommen til turer og aktiviteter. Dette er et tilbud åpent for alle, med fokus på tilrettelegging for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. 

10-12. september: Hyttetur til Nordvikgården på Utsira

Oppmøte: Bergen busstasjon kl. 14:45. Vi organiserer felles transport derfra til Haugesund, og tar rutebåt videre til Utsira.

Turbeskrivelse: 

Fredag: 10. september: 

Oppmøte kl 14:00 fra Bergen busstasjon. Det blir organisert felles transport fra Bergen til Haugesund fergekai. Fergen går fra Haugesund kl. 19:15, og båten til Utsira tar ca. 70 minutt. Når vi kommer frem gjør vi oss kjent med hytta og spiser middag sammen.

Lørdag: 11. september: 

Vi gjør oss kjent med vakre Utsira. Her kan vi velge både veier og stier, vi kan besøke fyret på øya, se på gatekunst, og ønsker noen å fiske er det også mulig. Vi spiser middag sammen og koser oss også på den flotte hytten med spill og sosialt. Mer detaljert plan vil forekomme hva gjelder dette. 


Søndag: 12. september: 

Etter en god frokost pakker vi oss ut av hytten og tar utvask. Fergen går fra Utsira kl. 14:45 tilbake mot Haugesund. Der tar vi felles buss tilbake til Bergen og vi antar å være tilbake til ca. kl 19 i byen.

Tilgjengelighet:
Det er 10 minutter å gå fra kaien til hytten. Hytten har ett rom som er tilrettelagt for rullestol, og et handicap-toalett. Soverom både i hovedetasje og loft. Oppgaver knyttet til matlaging, utvask etc gjøres som et samarbeid mellom alle på hytten, basert på ressursene til den enkelte. Det er lagt ved en del bilder i beskrivelsen for å vise hvordan uteområdet, hytten og rommene ser ut. Dersom du har spørsmål til tilgjengelighet og er usikker på om turen er tilgjengelig for deg, ber vi deg ta kontakt med Sigrid. 

Ta med: DNTs pakkeliste for sommerfjellet til inspirasjon. Det er dyner på hytten, men man må selv ta med lakenpose/sengetøy. Alle tar selv med mat til frokost lørdag og søndag, lunsj lørdag og ønsket snacks til helgen.

Pris: 600,- per person (200,- for barn 0-12 år). Inkludert i prisen er transport tur/retur Bergen-Haugesund, båtbillett tur/retur Haugesund-Utsira, opphold på hytten, middag fredag og lørdag, samt lunsj søndag. Kostnaden på turen er lavere enn faktiske kostnader, noe som er mulig fordi vi mottar prosjektmidler. Man får tilsendt faktura i etterkant av påmelding. Utgifter for ledsagere dekkes.

Påmelding: Påmelding på denne siden, sjekk "rød knapp" på høyre side. Har du med ledsager må ledsager også melde seg på. Om du har behov for ledsager har du selv ansvar for å få tak i dette. Det vil bli foretatt en ringerunde til alle påmeldte i forkant av turen. Still gjerne spørsmål om du har da.

Generelle vilkår og smittevern: Vurderinger knyttet til covid-19 vil taes kontinuerlig. Endringer kan forekomme på kort varsel.

Les generelle vilkår for deltakelse på BHT sine aktiviteter.

Takk til Vestland Fylkeskommune og Bergen kommune som støtter satsingen.

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Heidi Saua
  • Marit Skotvoll
  • Linn Beate Sleire
  • Marit Heitkøtter Lien