Byfjellstrimmen, Ulriken via Ryggen, Rolig/Moderat tempo

Fellestur

Dato
5. mai kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Mange har gått de flotte trappene opp til Ulriken, men denne kvelden tar vi en litt mindre kjent, men desto finere rute til Ulriken. Turen kan på enkelte partier oppleves som litt luftig, men vi blir belønnet med veldig fin utsikt store deler av turen. Vi starter turen ved Montanabanen og tar grusveien oppover mot Ulriken. Etter noen hundre meter tar vi til venstre og får et lite stykke gjennom skogen før vi følger ryggen opp til toppen. På toppen tar vi en velfortjent pause før vi fortsetter på stien sørover, men tar av før Årstadhytten og følger ryggen bort til Stormfuglen. Her får vi en storslått utsikt sørover og kan se helt til Folgefonna. Videre går turen ned Korketrekkeren til vi møter lysløypa og veien ned til Montana igjen.

Trasé: Montana - Ulriken via ryggen - Stormfuglen - Korketrekkeren - Montana

Turledere: Jørund Raukleiv Strømsøe (tlf. 95069220), Lise Sørfonn (tlf. 92899457), Jarl Henning Gill (tlf. 45861147), Birgithe Roald (tlf. 99239573), Linn Eidsvik (tlf. 93469296)

Oppmøte: Montanabanen, parkeringsplassen der grusveien begynner. (se kart)

Parkering: Det er gateparkering i området. Vær obs på at det ikke er lov til å parkere på parkeringsplassen ved Montanabanen

Stigning: Ca. 450 hm

Distanse: Ca. 5 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

 

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jarl Henning Gill
  • Birgithe Roald
  • Linn Kristin Eidsvik
  • Lise Sørfonn
  • Jørund Raukleiv Strømsøe