Byfjellstrimmen, TURNERHYTTEN FRA LANDÅS, moderat/middels tempo

Fellestur

Dato
11. april kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

NB! Traseen legges om på grunn av mye snø!
Vi møtes samme sted til samme tid, og har som mål å gå til Turnerhytten, men Ulriksrennen utsetter vi til senere - kanskje en av helligdagene i mai?

Brodder er sterkt anbefalt! Har du gamasjer, er det lurt å ta dem på.

Turbeskrivelse: Denne søndagen er det mulig å stifte bekjentskap med Sikksakken på Landås. Det er en turvei som tar oss i sikk sakk oppover fra bebyggelsen og til Tryggheim. Der har vi fjellene foran oss og vi tar oss nordover mot Perabu og krysser over til Skiveien. Bak Steinen i Skiveien finnes en hylle i den bratte fjellveggen. Den strekker seg oppover fra høyre mot venstre. Før Ulriksmasten ble bygget var dette en mye benyttet rute til toppen av Ulriken. Nå er deler av stien grodd igjen, men det er en fin rute med utsikt underveis oppover. Vel oppe på platået fortsetter vi videre mot Ulrikens høyeste punkt: Ulriksvarden. Derfra følger vi vanlig løype til Turnerhytten og tar Indianerstien ned til Korketrekkeren og Montana. Turen krever godt fottøy. Ved ugunstige værforhold velger vi alternativ rute.

Trasé: Sikksakken - Perabu - Steinen - Ulriksrennen - Ulriksvarden - Turnerhytten - Indianerstien – Korketrekkeren

Turledere: Kari Litleskare (tlf. 48023005), Lise Sørfonn (tlf. 92899457)

Oppmøte: Ved Landåslien 39 (se kart)

Parkering: Parkering i gatene

Stigning: Ca. 800 hm

Distanse: Ca. 10 km

Varighet: Ca. 5 timer

Gradering av turen: Middels

 

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kari Litleskare
  • Lise Sørfonn