Familietur til Redningshytten (6-12 år)

Fellestur

Dato
16. oktober kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur, Barnasturlag
Arrangører
Barnas Turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Byfjellene i Bergen, Vestlandet (se kart)
Turkode
771

Bli med på familietur med Barnas Turlag Bergen. Vi går på opp til Redningshytten, som ligger ved foten av Gullfjellet, Bergen kommune sitt høyeste fjell.

​​Denne turen er lettgått for småen. Når vi kommer frem til Redningshytten koser vi oss med matpakken og leskende drikke.

"Kongen av Gulfjellet" - Anton Berge, tok initiativ til å bygge Redningshytten på Gulfjellet. Den direkte årsaken var en kvinne som ble skadet på fjellet en vinter. Det tok svært lang tid å få opp en redningsslede og få kvinnen trygt ned til behandling. Berge følte noe måtte gjøres med dette, og han begynte arbeidet med å skaffe penger og arbeidsfolk til å bygge hytten

Oppmøtested: Ved enden av parkeringsplassen ved Osavatnet. Det koster Kr. 40,- å parkere her.

Kjøreangivelser: Ta av fra Hardangerveien inn på Unnelandsveien, kjør videre oppover Gullfjellsveien til du kommer til parkeringsplassen ved Osavatnet.

Oppmøtetid: kl. 11.00 (PS! Det er ikke dekning i fjellet, så blir man seinere enn oppmøtetid er det ikke sikkert man får gitt beskjed) 

Alder: Barn 6-12 år, med foreldre, besteforeldre eller andre voksne ansvarspersoner.

Turen fra parkeringsplassen ved Osavatnet og opp til Redningshytten er lettgått for store og små. Den er 4 km lang, og man bør beregne at det vil ta rundt 2 timer opp til hytten, med ulike lengde på beina og diverse oppdagelsesstopp. Ta med minstemann i meis. Det er ikke mulig å bruke barnevogn. Dette er et vanlig utganspunkt for turer opp til Bergen Kommune sitt høyste fjell Gullfjelet.

Utstyr: Ta på/ med klær etter værmeldingen og noe varmt til å ha på når vi tar pause ved hytten, og sitteunderlag. Vestlandshøsten byr ofte på varierende forhold så det anbefales å ta med votter, luer og ekstra varmt tøy.

Mat: Ta med matpakke og drikke. Kanskje du har en kosebamse som vil blir med i sekken? Redningshytten er åpen med servering, søndager mellom kl 10-15.

Pris: Turen er gratis, men krever påmelding. Husk kr. 40,- for parkering ved Osavatnet.

Vilkår: Du er selv ansvarlig for å ha lest gjennom våre generelle vilkår i forkant av turen.
Smittevern: Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår.

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1320,-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål? Ta kontakt Barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag på tlf. 55 33 58 18 eller send epost: linn.senneset@dnt.no

Trenger du å låne utstyr? Da kan du kontakte Skattkammeret i Bergen 

Familietur til Redningshytten (6-12 år)

Bli med på familietur med Barnas Turlag Bergen. Vi går på opp til Redningshytten, som ligger ved foten av Gullfjellet, Bergen kommune sitt høyeste fjell. ​​Denne turen er lettgått for småen. Når ...

Kontaktinformasjon:

  • Barnas Turlag Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Anna Bjarnadottir
  • Wenche Strømme