Familietur til Redningshytten (6-12 år)

Fellestur

Dato
16. oktober kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barnasturlag, Dagstur
Arrangører
Barnas Turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Byfjellene i Bergen, Vestlandet (se kart)
Turkode
771
Dette arrangementet er over!

Bli med på familietur med Barnas Turlag Bergen. Vi går på opp til Redningshytten, som ligger ved foten av Gullfjellet, Bergen kommune sitt høyeste fjell.

​​Denne turen er lettgått for småen. Når vi kommer frem til Redningshytten koser vi oss med matpakken og leskende drikke.

"Kongen av Gulfjellet" - Anton Berge, tok initiativ til å bygge Redningshytten på Gulfjellet. Den direkte årsaken var en kvinne som ble skadet på fjellet en vinter. Det tok svært lang tid å få opp en redningsslede og få kvinnen trygt ned til behandling. Berge følte noe måtte gjøres med dette, og han begynte arbeidet med å skaffe penger og arbeidsfolk til å bygge hytten

Oppmøtested: Ved enden av parkeringsplassen ved Osavatnet. Det koster Kr. 40,- å parkere her.

Kjøreangivelser: Ta av fra Hardangerveien inn på Unnelandsveien, kjør videre oppover Gullfjellsveien til du kommer til parkeringsplassen ved Osavatnet.

Oppmøtetid: kl. 11.00 (PS! Det er ikke dekning i fjellet, så blir man seinere enn oppmøtetid er det ikke sikkert man får gitt beskjed) 

Alder: Barn 6-12 år, med foreldre, besteforeldre eller andre voksne ansvarspersoner.

Turen fra parkeringsplassen ved Osavatnet og opp til Redningshytten er lettgått for store og små. Den er 4 km lang, og man bør beregne at det vil ta rundt 2 timer opp til hytten, med ulike lengde på beina og diverse oppdagelsesstopp. Ta med minstemann i meis. Det er ikke mulig å bruke barnevogn. Dette er et vanlig utganspunkt for turer opp til Bergen Kommune sitt høyste fjell Gullfjelet.

Utstyr: Ta på/ med klær etter værmeldingen og noe varmt til å ha på når vi tar pause ved hytten, og sitteunderlag. Vestlandshøsten byr ofte på varierende forhold så det anbefales å ta med votter, luer og ekstra varmt tøy.

Mat: Ta med matpakke og drikke. Kanskje du har en kosebamse som vil blir med i sekken? Redningshytten er åpen med servering, søndager mellom kl 10-15.

Pris: Turen er gratis, men krever påmelding. Husk kr. 40,- for parkering ved Osavatnet.

Vilkår: Du er selv ansvarlig for å ha lest gjennom våre generelle vilkår i forkant av turen.
Smittevern: Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår.

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1320,-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål? Ta kontakt Barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag på tlf. 55 33 58 18 eller send epost: linn.senneset@dnt.no

Trenger du å låne utstyr? Da kan du kontakte Skattkammeret i Bergen 

Familietur til Redningshytten (6-12 år)

Bli med på familietur med Barnas Turlag Bergen. Vi går på opp til Redningshytten, som ligger ved foten av Gullfjellet, Bergen kommune sitt høyeste fjell. ​​Denne turen er lettgått for småen. Når ...

Kontaktinformasjon:

  • Barnas Turlag Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Anna Bjarnadottir
  • Wenche Strømme