Sommerturlederkurs for ungdom (16-26 år)

Kurs

Fra dato
31. juli kl. 08:00
Til dato
6. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Sommerturlederkurs, Turleder
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
571
Dette arrangementet er over!

Vil du bli sommerturleder?

Trives du godt sammen med andre på tur? Har du erfaring med hytte-til-hytte turer på høyfjellet?  Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og vil gjerne dele din glede over å være i fjellet med andre? Da er dette kurset noe for deg.

 

Sommeren 2021 arrangerer DNT ung i Bergen og Hordaland Turlag sitt eget sommerturlederkurs. Om du er glad i gå på tur, og gjerne vil inspirere og få med deg andre unge på tur, er turlederkallet noe for deg!

På kurset går vi igjennom det som blir krevd av en turleder, slik som orientering, lederegenskaper, gruppepsykologi, bekledning, naturkunnskaper etc. 

Vi følger råd fra fhi og DNT i forhold til smittevern. Les mer her.

Ledige plasser! Ta kontakt om påmeldingsfrist har gått ut. Påmelding via søknadsskjema, NY FRIST 20 JUNI! NB! Søknadsskjema lastes ned her. Søknaden sendes:
rune.mo-bjorkelund@dnt.no

Det å være turleder er et spennende 'yrke' som gir deg mye igjen, i form av erfaring, glede og kunnskap. Det er alltid behov for gode turledere, og derfor har DNT ung Bergen satt opp eget turlederekurs, tilrettelagt for ungdom. Selv om dette kurset er omfattande, er det likevel en fantastisk opplevelse. Du kommer garantert til å lære mye, bli kjent med andre trivlige ungdommer, se nye fjellområder og opparbeide deg en unik kunnskaps- og erfaringskompetanse. Om du består kurset, er du klar til å ta alle utfordringer på strak arm og arrangere dine egne spennende turer der du ønsker. Dette kurset er lagt opp slik at en har mange flere muligheter til å lære og få erfaring sammenlikna med andre kurs. Derfor er det svært passende for ungdom. 

Opptakskrav

 • Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og ferdsel i høyfjellet
 • Vise til erfaring fra turer over flere dager i høgfjellet
 • Erfaring i overnatting ute (telt, under open himmel etc)
 • Erfaring fra turer på egenhand (ikkje organisert)
 • Medlemskap i DNT
 • Grunnlegende turlederkurs

Merk at du likevel kan delta på sommarturlederkurset selv om du ikke oppfyller alle kravene. Send inn søknad, og kanskje vi kan finne en individuell løsning for deg.

Viktig informasjon om førstehjelpskurs

For å bli godkjent sommerturleder må du ha tatt førstehjelpskurs. Mer info om når vi kan arrangere førstehjelpskurs kommer. 

Program

Dato: 31.juli - 06.aug

Avreise: Oppmøte lørdag 31. juli Bergen jernbanestasjonen. Oppmøtetidspunkt kommer når det nærmer seg.

Vi tar tog til Voss og buss videre til Eidfjord og Liseth, denne turen tar ca 4 timer.

Hjemreise: 06. august, buss fra Odda til Bergen

Det vil bli satt opp en samling i forkant av kurset, dette vil mest sansynlig gå digitalt; mer informasjon om ruten og opplegget for kurset vil bli gitt her.

Ruten:

Dag 1: Liseth - Vivelid

Dag 2: Vivelid - Stavali

Dag 3: Stavali - Hadlaskard

Dag 4: Hadlaskard - Torehytten

Dag 5: Torehytten - Tyssevassbu

Dag 6: Tyssevassbu - Uteovernatting ved Kvanntjørn.

Dag 7: Kvanntjørn - Odda

 

Turutstyr 

Alle tar med egen antibac og munnbind til transport.

 • Gode tursko
 • Ulltøy og ullsokker
 • Regnjakke og regnbukse
 • Sovepose og liggeunderlag (vi kommer til å sove en natt under åpen himmel)
 • Kompass, og kartmappe (vi har med kart til alle)
 • Notatblokk og skrivesaker
 • Kopp og fat til middag ute 
 • Matpakke til første dagen
 • Armbåndsur/klokke (ikke tilstrekkelig med kun mobil)
 • Thermos

Ellers se generell utstyrsliste for sommerturer.

Mat

Deltakere må selv ha med noe brød og pålegg til frokost og lunsj under kurset, dere trenger ikke å ha med for absolutt alle dagene ettersom vi supplerer med knekkebrød og havregrøt fra hyttens proviantlagere underveis. Middag lager vi på hyttene så det trenger dere ikke ta med. Ta med energimat som sjokolade, kjeks og nøtter. Ta kontakt dersom du har noen allergier vi skal ta hensyn til. 

Pris

1000 kr. For å delta må man være medlem i DNT. Hele beløpet blir refundert etter at du har ledet 4 turer for DNT ung i Bergen og Hordaland Turlag.

Vanskelighetsgrad

Kurset er krevende. Det er mye fokus på læring, og har som mål at deltakerne skal kunne håndtere de fleste hendelser som måtte oppstå. Du kommer garantert til å se tilbake på kurset som en stor og positiv hendelse i livet ditt.

Mer informasjon får du på epost etter opptak. På hjemmesida vår, turlederen, kan du finne en del generell informasjon. Boka Turlederboka er pensum og du bør ha lest starten av denne før kurset, og det er anbefalt at du også leser annen relevant litteratur.

Spørsmål om selve kurset? Ta kontakt med kursholdere Birk, tlf. 45694214 eller Hugo, tlf. 41495753

Les generelle vilkår 

Mer informasjon om søknad og påmelding kan du få ved henvendelse til administrasjonen på epost: bht@dnt.no eller tlf.55 33 58 10

 

Sommerturlederkurs for ungdom (16-26 år)

Vil du bli sommerturleder? Trives du godt sammen med andre på tur? Har du erfaring med hytte-til-hytte turer på høyfjellet?  Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Birk Tjelmeland
 • Hugo Stavseth Furnes