Byfjellstrimmen - Liatårnet - Middels/Raskt tempo

Fellestur

Dato
21. september kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Turen starter på parkeringen til Fjell Festning. Vi går mot Liatårnet, en liten km på vei. Vi kommer til "foten" av fjellet, og nå bærer det oppover på sti. Stigningen opp mot Liatårnet er bratt og kan være noe ulendt enkelte steder. Liatårnet er den høyeste toppen på Sotra / Øygarden med sine 341 moh. På toppen er det nydelig utsikt i alle himmelretninger. Tilbaketuren går nedover den samme veien som vi kom, men etter et stykke tar vi av oppover mot Fjell festning. Vi skal ikke videre inn i festningsområdet på denne turen, men når vi kommer innenfor festningsporten går det en sti som vi skal følge mot Kannikahaugen. Her ser vi mot Liatårnet og Pyttane. Vi kommer ned fra Kannikahaugen ved Bålasteinen der det kan være noen våte patier, og her returnerer vi til Parkeringsplassen. Traseen går på sti, asfalt og fjell/berg. Trapper og gelender enkelte bratte steder. 

Trasé: Liatårnet  - Festningsporten - Kannikahaugen - Bålasteinen - Retur parkering

Turledere: Liv-Hanne Skoge (tlf. 95252588), Kjersti Halland (tlf. 99303795)

Oppmøte: Parkering ved vei opp til Fjell Festning. (se kart).
Noen opplever problemer med påmelding om dagen- Hvis du ikke får meldt deg på- møter du bare opp så noterer vi navn og telefonummer.

Buss: Buss fra Bergen busstasjon nr 450, til Fjell Festning. Går kl 16:42 - fremme kl 17:36, eller 17:02. - fremme kl 17:56

Parkering: Gratis parkering på oppmøtested ved vei opp til Fjell festning.

Stigning: Ca. 400 hm

Distanse: Ca. 8 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

 

Turen krever påmelding:
Noen opplever problemer med påmelding om dagen- Hvis du ikke får meldt deg på- møter du bare opp så noterer vi navn og telefonummer.

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kjersti Halland
  • Liv-Hanne Skoge