Byfjellstrimmen, Sydpolen , Middels / Raskt tempo

Fellestur

Dato
3. oktober kl. 11:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turområde
Byfjellene i Bergen (se kart)
Turkode
610

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Dette er en lang opptur, men i fint vær belønnes vi med flott utsikt på toppen. Sydpolen ligger på 962, og er nesten like høy som Gullfjellstoppen. Vi følger grusveien til stistart, og herfra går det jevnt oppover hele tiden til toppen. Ned følger vi en meget bratt vardet vei til Korketrekkeren , deretter litt opp til Toro, og så er det en nydelig utsiktstur ned Hausdalsåsen, til grusveien. Hvis dårlig vær, går vi opp Hausdalen direkte til Redningshytten , og ned Toro og Hausdalsåsen . Husk gode sko. Her er mye stein, og det kan være vått og myrete. Ta med ekstra klær. Det kan bli kaldt i høyden. Husk nok mat og drikke. Vi kan ikke fylle vann langs oppstigningen.

Trasé: Hausdalen - Sydpolen - Korketrekkeren - Toro - Hausdalsåsen - Hausdalen.

Turledere: Elisabeth Svanes (tlf. 404 77 041), Lise Sørfonn (tlf. 928 99 457)

Oppmøte: Parkeringen innerst i Hausdalen (se kart)

Parkering: Parkering innerst i Hausdalen. Ingen avgift.

Stigning: Ca. 1000 hm

Distanse: Ca. 13 km

Varighet: Ca. 6 timer

Gradering av turen: Krevende

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Byfjellstrimmen, Sydpolen , Middels / Raskt tempo

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner.  Turbeskrivelse: Dette er en lang opptur, men i fint vær ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Elisabeth Svanes