Byfjellstrimmen - Redningshytten - Rolig/Moderat tempo

Fellestur

Dato
20. oktober kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Nærtur, Byfjellstrimmen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Bli med Byfjellstrimmen på en rolig onsdagstur til historiske Redningshytten i det mektige Gullfjellet-området! 

Turen går på grusvei fra Osavatn til Redningshytten, der vi legger inn en god matpause.

Vi begynner å bevege oss inn i mørketiden. Husk derfor å ta med hodelykt og varme klær som lue, hansker og eventuelt regntøy (sjekk værmelding). Det er parti med litt kupert terreng, vi anbefaler derfor sko med god støtte.

 

Litt om Redningshytten

Hytten er åpen for servering hver søndag mellom klokken 10:00 og 15:00, for salg av varme drikker og noe søtt å bite i. Det er mulig å kjøpe sjokolade, pannekaker, varm sjokolade, solbærtoddy, buljong og kaffe. Peisovn og er koselig og gir god stemning. Ellers i uken er hytten åpen for folk som vil inn og spise matpakken sin og skrive seg inn i hytteboken.

Hyttens historie

"Kongen av Gullfjellet" - Anton Berge, tok initiativ til å bygge Redningshytten. Årsaken var en kvinne som ble skadet på fjellet en vinter. Det tok svært lang tid å få opp en redningsslede og få kvinnen trygt ned til behandling. Berge følte noe måtte gjøres med dette, og han begynte arbeidet med å skaffe penger og arbeidsfolk til å bygge hytten. Den første redningshytten ble bygget i stein og sto ferdig sommeren 1929. Det viste seg raskt at det var behov for en større hytte, og i 1936 stod den nye Redningshytten, med to etasjer, ferdig.

Anton Berge ble født på Møre, men flyttet tidlig til Bergen. Han var ansatt på Bergens Befestning. Senere begynte han med aksjemegling, og var også medlem av Bystyret i Bergen. I sine ungdomsår var han en dyktig turner og svømmer, og ble svømmeinstruktør. Gjennom sitt arbeid som aksjemegler hadde han gode kontakter, som var til stor hjelp til finansiering av hytten, som ble organisert som en stiftelse.

Trasé: Osavatnet - Redningshytten - Osavatnet

Turledere: Hoa Hua (tlf. 99027370), Bård Jebsen

Oppmøte: Osavatnet parkeringsplass (se kart)

Parkering: Osavatnet har gode parkeringsmuligheter. Parkeringsavgift (20 kr. Vipps 600321) Betal gjerne før du kommer, det er ikke dekning i området. 

Stigning: Ca. 289 hm

Distanse: Ca. 8 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Enkel

 

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Bård Jebsen
  • Hoa Hua