Byfjellstrimmen, VINDENESKVARVEN, moderat tempo

Fellestur

Dato
31. oktober kl. 13:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Nærtur, Byfjellstrimmen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Lyst å kjenne frisk sjøluft og vind i håret? Da må du bli med på denne turen! Denne søndagen går vi gammel kulturhistorisk landskap ut til Vindeneskvarven i Øygarden. Vi starter turen ved Ankerplassen. Herfra går vi på Nordsjøløypen utover mot Vindeneskvarven. Etter traktorveien vandrer vi gjennom et lite skogholt før vi kommer ut i det åpne kyst-og landbruksterrenget.  På veien nordover tar vi av mot Vindenespollen og Høybøen. Høybøen (les mer og se video fra området) er en gammel gård som ble brukt frem mot 1300-tallet før den ble forlatt under Svartedauen. Vi går videre nordover på vest siden av Vindeneskvarven før vi finner veien ned til Herevatnets sørlige punkt. Herfra går vi opp på hovedstien ut til Vindeneskvarven, og Nordre Såta 

Husk å ta med varme klær og sko/støvler med litt høyde over anklene. Turen vandrer i typisk kystlandbruksterreng. Vi kommer til å vandre på gamle ubrukte stier og også en del utenfor sti. 

Trasé: Vindenes - Høybøen - Vindeneskvarven - Vindenes

Turledere: Kjersti Halland (tlf. 99303795), Liv-Hanne Skoge (tlf.  95252588)

Oppmøte: Oppmøtested parkeringsplassen ved bedehuset på Vindenes. (se kart)

Parkering: Det er gratis parkering på parkeringsplassen. 

Stigning: Ca. 450 hm

Distanse: Ca. 8.5 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Enkel

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kjersti Halland
  • Liv-Hanne Skoge