Byfjellstrimmen, STALLANE, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
17. november 2021 kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Nærtur, Byfjellstrimmen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Vi tar turen ut på eldgamle såvel som nye ferdselsveier i bynære og landlige Jordalen. Med utgangspunkt øverst i Selvik følger vi bilveien et stykke tilbake mot Eidsvåg før vi svinger av i retning Jordalens bunn. Her følger vi sti til vi når Sundsbakk, ved eidet mellom Jordalsvatnet og Indrevatnet, kun ca 15 meter over havets overflate. Vi er nå i et landlig og sparsommelig befolket jordbruksområde, men fortsatt sentralt plassert i byens geografi, med Eidsvågs europavei utenfor synsvidde og bare såvidt i minne. Vi forlater sivilisasjonen enda et øyeblikk og følger Indrevatnets nordlige bredder til vi igjen når bebyggelse lenger øst. Herfra følger vi veien et stykke til vi når Træet, den innerste gården i dalen. Nå går det oppover, på kryss og tvers, gjennom tett granskog mot Stallane, ca 205 moh. Vel oppe i høyden møter vi endelig porten til den restaurerte husmannsplassen og nyter medbrakt mat og drikke. Veien videre går på grus gjennom Vinddalen tilbake til utgangspunktet i Selvik.  

Turledere: Thomas Ellingsen (98890775), Marit Heitkøtter Lien ( 91369469) 

Oppmøte: Rema 1000 Eidsvåg (Se kart)

Parkering: ved Rema 1000 Eidsvåg. Om nødvendig og ønskelig samkjører vi noen biler opp mot Øvre Selvik (Vinddalsveien), utgangspunktet for turen. Hvordan vi gjør dette beror på oppmøte og antall biler. Det er litt begrenset med plass i Selvik der turen starter.

Transport: Alle busser til/fra Åsane

Trasé:  Vinddalsveien p-plass - Øvre Selvik - Selvikveien - Sundsbakk - Jordalsveien - Træet - Stallane - Vinddalen - Vinddalsveien p-plass 

Stigning: ca 220 høydemeter

Lengde: 4 km

Varighet: 2 timer 

Ta med: Hodelykt , Mat og drikke

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Thomas Ellingsen
  • Marit Heitkøtter Lien