Byfjellstrimmen, Svartediket og Rundemanen, rolig tempo

Fellestur

Dato
28. november kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Nærtur, Byfjellstrimmen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Denne turen er nesten som en klassiker å regne. Vi starter lett med å gå et stykke på grusveien langs Svarteviket, men tar av fra grusveien like før veien deler seg. Deretter går vi til Kobbeltveit og videre på sti hele veien opp til Rundemanen. Her tar vi en rast før vi går over Blåmanen og Blåmansveien før vi igjen tar vegen og går til Fjellhytten og Søndre Midtfjellet. Etter en stopp ved Fjellhytten går vi til Skomakerdiket. Derfra returnere vi til utgangspunktet via Knatten. Det er kjekt med alle grusveiene vi kan gå på i byfjellene, men denne turen går bare på grus der vi ikke kan unngå den. Du får være med på en annerledes tur til Rundemanen, i flott terreng. Det kan være våte partier, så husk gode tursko. På denne årstiden må broddene ligge i sekken. 

Trasé: Svartediket - Kobbeltveit - Rundemanen - Blåmannen - Fjellhytten - Søndre Kamvei - Knatten - Svartediket

Turledere: Åse Øvrestrand (tlf. 91615280), Marit Skotvoll (tlf. 97551264)

Oppmøte: Bommen ved Svartediket (se kart)

Parkering: Kollektivtransport: Nærmeste busstopp er Årstadveien som er stoppested for linje 5 og 6 som går fra sentrum. Parkering: Det er parkeringsmuligheter i gatene i nærheten av oppmøtested, men vær oppmerksom på at det her er soneparkering. Hvis du laster ned appen "P i Bergen" kan du registrere bilen og betale for parkering med appen. 

Stigning: Ca. 500 hm

Distanse: Ca. 10 km

Varighet: Ca. 5 timer

Gradering av turen: Middels

Ta med hodelykt og brodder!

Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Åse Øvrestrand
  • Marit Skotvoll