Badstutur til Skåpet i vakre Ryfylkeheiane

Fellestur

Fra dato
17. september kl. 07:00
Til dato
19. september kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Nærtur, Strand, 52 Hverdagsturer, Bading, Bading, Badstu, Kvernevikturen
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT ung Bergen
Turkode
552

Er du glad i å slappe av i en varm badstu etter tur? Eller kanskje du aldri har gjort det, men alltid hatt lyst til å prøve? Nå har du sjansen! Denne helgen legger vi turen til "Skåpet", de helt unike hyttene som ligger ved inngangen til Frafjordheiene på sørsiden av Lysefjorden. Konseptet Skåpet består av en hovedhytte og 6 mindre hytter som er plassert som selvstendige satelitter rundt om i terrenget. Vi har booket oss inn på de mindre hyttene som vi får ha helt for oss selv hele helgen. Etter en lang turdag kan du få varme deg i en oppvarmet badstu midt i naturen! 

Oppmøte: kl. 09:00 på Bergen busstasjon ved taxiholdeplassene

Dato: 17.-19. september

Hvem? 19-30 år (eller 16-26/30 år?

Transport:

OBS! Avvik i tidene kan forekomme. Mer info om transport kommer i infomail til deltakerne i forkant av turen. 

Fredag

Vi fordeler oss i private biler (eller booker minibuss?) og kjører til Vinddalen i Rogaland.

Alternativt reiser vi med kollektiv trafikk:

  • Bergen-Stavanger 09:30-14:00 eller 07:15:12:50
  • Stavanger-Forsand 13:30-14:40 eller 16:02-17:03
  • Forsand-Vinddalen med booket minibuss

Søndag

Vi setter oss i bilene ved Vinddalen og kjører hjem til Bergen

Alternativt reiser vi med kollektiv trafikk:

  • Vinddalen-Stavanger med booket minibuss
  • Stavanger-Bergen 15:00-19:35 eller 17:00-21:35

Turplan:

Fredag: avreise fra Bergen fredag morgen til Vinddalen. Fra Vinddalen er det ca. 1,5 timers gange inn til hyttene. På kvelden blir det middag og sosialt samvær på hyttene. Kanskje vi rekker et bad i Soddatjørna etterfulgt av en runde i badstuen? Vi tar en titt på kartet og peker ut en ønsket tur for morgendagen

Lørdag: vi får i oss en god frokost før vi drar av gårde på en dagstur i de flotte omgivelsene. Skåpet ligger på ruten Lysefjorden Rundt og har merking videre til Fossmark og Flørli, samt resten av rute- og hyttenettet i Frafjordheiene, så her er det mange muligheter! Felles middag og sosialt samvær på kvelden.

Søndag: vi pakker sekkene, vasker ut og vandrer tilbake til Forsand hvor minibussen venter på oss. Deretter bærer det hjem igjen til Bergen. 

Utstyr: Følg gjerne DNTs pakkeliste for sommerfjellet her. Husk lakenpose, putetrekk, badetøy og håndkle! Alle deltakere må medbringe egen snacks og lunsjmat. DNT dekker felles frokost (havregrøt) og middag. Vi benytter oss av proviantlagerne på hytten til å lage mat. Har du allergi eller spesialdiett? Gi oss beskjed i kommentarfeltet i påmeldingen!

Pris: 400 for medlem, 700 for ikke-medlem. Ikke DNT ung medlem enda? Meld deg inn her! Inkludert i deltakerprisen er turledelse, hytteovernatting, felles frokost lørdag og søndag samt felles middag fredag og lørdag.

Kontaktinformasjon: