Badstutur til Skåpet i vakre Ryfylkeheiane 19-30 år

Fellestur

Fra dato
17. september kl. 07:00
Til dato
19. september kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kvernevikturen, Badstu, Bading, Bading, 52 Hverdagsturer, Strand, Nærtur, Sommer, Fjelltur
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT ung Bergen
Turkode
552
Dette arrangementet er over!

Er du glad i å slappe av i en varm badstu etter tur? Eller kanskje du aldri har gjort det, men alltid hatt lyst til å prøve? Nå har du sjansen! Denne helgen legger vi turen til "Skåpet", de helt unike hyttene som ligger ved inngangen til Frafjordheiene på sørsiden av Lysefjorden. Konseptet Skåpet består av en hovedhytte og 6 mindre hytter som er plassert som selvstendige satelitter rundt om i terrenget. Vi har booket oss inn på de mindre hyttene som vi får ha helt for oss selv hele helgen. Etter en lang turdag kan du få varme deg i en oppvarmet badstu midt i naturen! 

Oppmøte: kl. 09:45 på Bergen busstasjon ved taxiholdeplassene.

Dato: 17.-19. september

Hvem? 19-30 år 

Transport: Vi fordeler oss i private biler og kjører samlet ned til Vinddalen fredag.

OBS! Avvik i tidene kan forekomme. Mer info om transport kommer i infomail til deltakerne i forkant av turen. 

Turplan:

Fredag: avreise fra Bergen fredag morgen til Vinddalen. Fra Vinddalen er det ca. 1,5 timers gange inn til hyttene. På kvelden blir det middag og sosialt samvær på hyttene. Kanskje vi rekker et bad i Soddatjørna etterfulgt av en runde i badstuen? Vi tar en titt på kartet og peker ut en ønsket tur for morgendagen

Lørdag: vi får i oss en god frokost før vi drar av gårde på en dagstur i de flotte omgivelsene. Skåpet ligger på ruten Lysefjorden Rundt og har merking videre til Fossmark og Flørli, samt resten av rute- og hyttenettet i Frafjordheiene, så her er det mange muligheter! Felles middag og sosialt samvær på kvelden.

Søndag: vi pakker sekkene, vasker ut og vandrer tilbake til Forsand hvor minibussen venter på oss. Deretter bærer det hjem igjen til Bergen. 

Utstyr: Følg gjerne DNTs pakkeliste for sommerfjellet her. Husk lakenpose, putetrekk, badetøy og håndkle! Alle deltakere må medbringe egen snacks og lunsjmat. DNT dekker felles frokost (havregrøt) og middag fredag og lørdag. Vi benytter oss av proviantlagerne på hytten i tillegg til å ha med noen egne ingredienser til å lage mat. Vi håper å få testet ut pizzaovnen! Har du allergi eller spesialdiett? Gi oss beskjed i kommentarfeltet i påmeldingen!

Pris: 400 for medlem, 700 for ikke-medlem. Ikke DNT ung medlem enda? Meld deg inn her! Inkludert i deltakerprisen er turledelse, hytteovernatting, felles frokost lørdag og søndag samt felles middag fredag og lørdag.

Turledere: Anna Nes og Nina Sommerfelt-Pettersen

Spørsmål? Ta kontakt med BHT: rune.mo-bjorkelund@dnt.no // 91354018

Kontaktinformasjon: