Padle- og kulturopplevelser i Solund

Fellestur

Fra dato
28. mai kl. 17:15
Til dato
30. mai kl. 19:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Padletur,
Arrangører
Nordhordland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Fjordane, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Tur til vakre Solund

Solund - vakrast i verda! Slik uttrykte ein av padlarane som var med på kajakktur tidlegare. Også i år vitjar også Nordhordland Turlag padleeldoradoet Solund i Ytre Sogn. 

Alle som driv med kajakk bør før eller seinare padle i det fantastiske øyriket Solund! Fredag ettermiddag reiser vi frå Knarvik med privatbilar til Solund. Laurdag og søndag blir det turar i øyriket, alt etter vêr og vind. Solund har mykje å by på, anten me padlar vestom øyane, eller me held oss innaskjers. Mange andre stader som Tangenes med sin kjente kanal kan også vere ei spesiell oppleving. Litle- Færøy er også ei av mange perler som vanlegvis vert besøkt. Omkransa av vakre og karakteristiske fjell som Alden og Pollatind vert opplevinga stor.  For å vere med på denne turhelga, må du ha padleerfaring. Du må ha våttkort. Du må være vant med å padle turer på 6-7 timer med inkl. pauser. Turen defineres som "middels", men kan grense mot krevende om en ikke er vant til å sitte lenge i kajakk. Har du egen kajakk og tryggleiksutstyr, bruk det. Det vil være mulig å leie kajakk og utstyr for de som ikke har eget. Leie kr. 500,- pr. dag, forbehold om tilstrekkelig med utstyr) Alle må enten ha tørrdrakt eller våtdrakt. Husk å ta med tørre og varme klær. Det anbefales å ha på ullundertøy under drakten.  

Vi bruker lokal guide fra Norsk Kystkulturakademisenter på denne turen. 

Går dere inn på ut.no og søker kajakk og Solund får dere opp flere aktuelle rutevalg denne helgen. 

Avreise fra Knarvik fredag kl. 17.15. Ferge fra Rutledal kl. 19.20. Tilbake i Knarvik søndag ca. kl. 19.30. 

Innkvartering: Trolig vil alle padlere bli innlosjert på Solund Leilighetshotell. Dette er i kommunesenteret Hardbakke. De som ikke inngår i en naturlig kohort får eget rom/leilighet. 

Mat: Alle deltakere bringer med egen mat og drikke, bortsett fra middag lørdag kveld som er felles for alle på restauranten Skafferiet hvor vi overnatter. For de som ønsker det, er det anledning til å ta spise pizza fredag på Skafferiet. Det er kjøkken i hver leilighet.  

Frammøtestad: Knarvik eller andre steder etter avtale.

Deltakeravgiften er kr. 2.200,- for DNT-medlemmer og kr. 2.800,- for ikke-medlemmer. Om du ikke er medlem, her kan du melde deg inn. Reise dekker den enkelte deltaker. Deltakeravgiften dekker overnatting to netter, middag lørdag kveld og turledelse. 

Velkommen til Solund og en strålende padlehelg med Nordhordland Turlag!

(Vi tar forbehold om endringer i programmet)

 

Padle- og kulturopplevelser i Solund

Tur til vakre Solund Solund - vakrast i verda! Slik uttrykte ein av padlarane som var med på kajakktur tidlegare. Også i år vitjar også Nordhordland Turlag padleeldoradoet Solund i Ytre ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Børge Brundtland