Grunnkurs i havkajakk

Velkommen til Norges Padleforbunds Grunnkurs i kajakk på Tysnes helga 3-4. juli!
Lørdag padler vi ved Årbakka Handelsstad mot Lukksundet og søndag padler vi i Godøysund, slik at du får med det mest mulig av padleperla Tysnes!

Grunnkurset er på 16 timer og kvalifiserar til Våttkortet frå Norges Padleforbund då padleinstruktøren er sertifisert gjennom forbundet. Det betyr at du får Våttkortet rett i handa ved kursslutt!

Du kan enten ta dette Grunnkurset etter å ha tatt det 4-timers Introkurset, eller du kan ta Grunnkurset utan at du har kurs frå før. Så her er det plass til deg som er heilt ny i kajakk, du som vil lære meir og prøve deg under meir krevande forhold, eller du som vil friske oppatt gammel kunnskap. Tar du Introkurset med ReigstadUnlimited på Tysnes eller Misje i april, mai eller juni i år, så får du såklart rabatt på Grunnkurset ❤

Startnivået på kurset leggast opp etter kva bakgrunn deltakarane har, og erfaring viser at eventuelle ulikheter jevner seg fort ut allerede tidle lørdag.

Tidspunkt:
Kurset går over lørdag og søndag, pluss at det kjem litt heimelekse på lørdag.
Lørdag 3. juli klokka 10-17 ved Årbakka Handelsstad.
Søndag 4. juli klokka 10-17 ved Godøysund

Lokalitet:
Vi møtes ved Årbakka Handelsstad på østsida av Tysnes. Der er parkeringsplassar til alle, ein svært hyggeleg landhandel, og flott å gå ut med kajakk!

Pris:
Deltakeravgift på 2900 kr inkluderer: 16-timerskurs over ei heil helg med sertifisert padleinstruktør, Våttkortet til Norges Padleforbund, laminert kart over padleområdet til odel og eige, liste med informative apper som er flotte å ha før og under padleturene, nybakt dessert på svaberget, personlig oppfølging under kurset, og bilder fra kurset til fri bruk!

Om du trenger å låne kajakk med fullt utstyr: 500 kr for heile helga.
Om du trenger å låne våtdrakt og padlesko: 500 kr for heile helga.

Påmelding:
Du melder deg på til kursinstruktør på laila.reigstad@gmail.com
Påmeldinga er bindande. Husk å informere om du har med deg kajakk og/eller tørr/våtdrakt så vert det reservert til deg med det samme. Nedre aldersgrense på dette kurset er 15 år.

Informasjon i forkant:
I forkant av kurset får du epost med detaljert informasjon om oppmøtelokalitet, parkering, værmelding, bekledning, bevertning, pakkeliste, og dei oppdaterte smittevernstiltaka gitt av FHI, Regjeringa, Norges Idrettsforbund og Tysnes kommune.

Ta med:
Dere får pakkeliste av meg i forkant av kurset, men tar her med litt informasjon så er du i siget 🙂
1) Alle må ha våtdrakt eller tørrdrakt på dette kurset da Onarheimsfjorden er kald ogsåi starten av juli. Eg anbefaler eit lag langt ullundertøy under padledrakta.
2) Ta med fleece/varm gensar og vindtett jakke til vi skal ha lunsj på land.
3) Ta med varme huer, varme vottar og neoprenhanskar.
4) Det er lurt å ta med ein liten vanntett tørrpose til mobilen (3-liters) og ein større til komplett klesskifte (10-12-liters). Desse får du på sportsbutikker.
5) Du må ha med mat og drikke til eige forbruk, anbefaler ferdiglaget suppe på termos 😊 Eg stiller med nybakt dessert og ein surprise under lunsjene på svaberget lørdag og søndag.

Kursinnhald:
Innhaldet i Grunnkurset er sett opp av Norges Padleforbund.
Vi skal:
Løfte, bære, sjøsette og entre kajakken
Inn og ut av kajakken frå kai, fjære og svaberg
Sikring av kajakk etter ilandstigning
Effektiv padling og manøvrering av kajakken ved hjelp av
-Styretak (framme og bak)
-Sveipetak
-Kanting av kajakk
-Bakoverpadling, stopp og unnamanøver
-Støttetak (din beste venn når du holder på å velte!)
-Sideveis forflytning
Padling i lett straum
Padling i bølger
Padling over opne sjøområder
Sikkerhetsutstyr du bør ha med når du er på padletur
Redningsteknikkar: både kameratredning og eigenredning
Generell sikkerhet
Kryssing av skipsled
Det å vere mjuk trafikant på sjøen
Pakking av kajakk
Skadeforebygging i form av riktig padleteknikk, padleutstyr og bekledning
Lær å planlegg din eigen padletur: Vi gjennomgår planlegging av padletur som skal gjennomføres søndag basert på det laminerte kartet over padleområdet øst på Tysnes, som du får med deg til odel og eige.
Du får tips om apper som du treng når du skal planlegge ein padletur og mens du er på padleturen.
Kor langt når du eigentle på ein times padling?
Vi snakker også om ulike typar kart i sammenheng med turplanlegginga. Ulike kart gir ofte ulik informasjon. Hvilket vil du ha med på padletur?
Grunnleggende sjømannskap
Generelt om friluftsliv
Allemannsretten på sjøen
Sporlaus ferdsel

Om du er tilreisende så legg vi opp til felles teltleir og dermed er det duka til DEN FRILUFTSHELGA, midt i høgsommaren ❤

Erfaring viser at det blir eit padlekurs med masse læring og latter, og gjerne nokre nye venner og planlagte fellesturer i nær framtid!
Velkommen til det som kan være starten på ditt nye liv 😉

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Laila Johanne Reigstad