Draumen om vestre Stølsheimen

Fellestur

Fra dato
13. august kl. 13:15
Til dato
15. august kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Helgetur, Stølsheimen
Arrangører
Nordhordland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til ville og vakre Stølsheimen vest! 

Nordhordland Turlag inviterer til langhelg på «Modalens tak» vest i Stølsheimen

Turbeskrivelse:

Bli med på en 3-dagers opplevelsestur i den vestre delen av Stølsheimen – en variert og spennende tur med utsikt og mange vestlandske høydemetre i kombinasjon med åpent høyfjellslandskap mellom Vardadalsbu og Skavlabu.

Fredag: Fra Steinsland til Vardadalsbu. Dette er den korteste ruta inn til Vardadalsbu (6,5 km), bratt opp fra Steinsland i Modalen. Vi starter opp langs Kvernhuselvi, som vi krysser i Kvernhusbotn, og stigningen fortsetter opp til Kvernhusbotnvatnet. Deretter går terrenget over i kupert høyfjellsvidde et stykke før vi runder ned til Vardadalstjørna der vi finner knutepunktet Vardadalsbu. Det går ruter hit både fra Stordalen i Masfjorden og fra Straume og Hellandsdalen i Modalen. Hytta ligger 890 moh ved foten av Eldsfjellet, et av fjellene med best utsikt over Stølsheimen. Kanskje det er saft igjen i beina til en kveldstur opp dit etter et god fellesmiddag på hytta?

Lørdag: Fra Vardadalsbu til Skavlabu. Vi spiser felles frokost og rydder etter oss før avgang kl. 10. Dagens etappe er en relativt flat og lettgått høyfjellstur på 12 km med mange fine vann underveis. Beregnet gangtid er 6 timer + pauser. Skavlabu ligger fritt og åpnet til på nordsiden av vann 958. Mange har dette som sin favoritthytte, siden man har glede av både solnedgang og soloppgang herfra. Felles middag fra hyttens proviantlager.

Søndag: Fra Skavlabu til Mo. En spektakulær utsiktstur fra høyfjell til fjord over 7 km og 1000 høydemetre. Etter frokost og hytterydding starter vi turen mildt i lett terreng før det bærer ned i dramatiske Kollebotn, der det finnes fine badekulper. Lett stigning opp på Tofjellet som vi følger langs ryggen ned til Storfjellsvarden. Herfra har vi utsikt til Mofjorden rett mot oss hele veien ned til Nedstavatnet og Mo sentrum.

Lengde og gangtid: Turen har en total lengde på ca. 26 km fordelt på tre etapper, totalt ca. 16 timers gangtid. Vi tilpasser farten etter terreng og oppakning, og legger inn flere pauser underveis.

Turen er krevende fordi opp- og nedstigningen på 1000 høydemetre er bratt. Kombinasjonen av tung helgesekk og mange høydemetre kan ta på knærne, så det kan være nyttig å ta med gåstaver på denne turen hvis du er vant til å bruke dette.

Mat: Du må ha med niste og drikke til turen opp til Vardadalsbu fredag, og ellers noe lett tilgjengelig mat som nøtter, kjeks sjokolade og lignende til alle tre dager. Felles middag fredag og lørdag, og pålegg, kaffi, te, knekkebrød og havregrøt osv. bruker vi av hyttens proviantlager. Dette er inkludert i deltakeravgiften. Hytten har et utvalg av langtidsholdbar mat, men hvis du vil ha brød, ferskvarer og annen mat og drikke, må du ta dette med selv.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet.

Oppmøte Mo: Fredag kl. 13.15. Her kan vi organisere samkjøring til Steinsland innerst i Modalen. Det finnes parkering til et par biler i nærheten av stistart. Avgang Steinsland: kl. 14.00.

Ankomst Mo: Søndag ca. kl. 16.00.

Pris:  Nordhordland Turlag ønsker mer aktivitet i vestre Stølsheimen, og vil gi denne bonusturen en riktig fin bonuspris: Kr 400,- for medlemner og kr 800,- for ikke - medlemmer. Inkluderer turledelse, overnatting, middag fredag og lørdag, uttak av proviantlageret på hyttene lørdag og søndag. Transport til og fra Modalen betales av deltakerne.

Turleder: Liv-Anne Aanesen

 

Draumen om vestre Stølsheimen

Velkommen til ville og vakre Stølsheimen vest!  Nordhordland Turlag inviterer til langhelg på «Modalens tak» vest i Stølsheimen Turbeskrivelse: Bli med på en 3-dagers opplevelsestur i den vestre delen av ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Liv-Anne Aanesen
  • Jan Iben Langedal