Frivilligtur for DNT fjellsport Bergen til Fonnabu

Fellestur

Fra dato
15. oktober kl. 14:00
Til dato
17. oktober
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dntfjellsportbergen, Hyttetur, Bretur, Turledertur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Folgefonna (se kart)
Turkode
841
Dette arrangementet er over!

Denne turen er for turledere, instruktører og aktive frivillige i DNT fjellsport Bergen. Turen går til Fonnabu som ligger idyllisk til i Hardanger 1400 meter over havnivå rett ved kanten av Folgefonna. Turen blir sent i oktober så vi krysser fingrene for en sky fri himmel for å se nordlyset!

Vi forholder oss til DNTs smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

Oppmøtested og tidspunkt: Avreise fredag kl 14 fra Nygårdstangen. 

Turbeskrivelse:

Fredag: Avreise fra Bergen koordineres mellom deltakerne på turen og vi kjører privatbiler. Forslag til starttidspunkt er kl.14 fra Bergen sentrum. Vi kjører om Tysse til Gjermundshavn og tar ferge derfra. Vi regner med å være fremme ved Sunndal som er turens utgangspunkt i 17-tiden. Turen fra Sunndal til Fonnabu (1450 moh) tar ca 5-6,5 time med korte pauser underveis, og går opp den nydelige Keiserstien som er godt merket med varder og røde T-er. Det blir sen ankomst til Fonnabu, så ta med hodelykt, mat og drikke til turen. NB!! Det blir ingen felles middag fredagen pga ulik og sen ankomst Fonnabu.

Lørdag: Etter frokost er det ut på tur. Fonnabu er et utmerket utgangspunkt for breturer for dem som har utstyr og kompetanse til det. Aktuelle turmål kan da være blåistur til Bondhusbreen eller kryssing av Folgefonna til Holmaskjær eller Reinanuten og tilbake. Isklatring i vindgryten rett i brekanten er også mulig. For dem som heller vil holde seg på "land" er det mulig å gå turer til Øvrehusknotten, Middagsknotten eller Husafjellet med flott utsikt mot Hardangerfjorden. Turlederne (dvs hele gjengen) planlegger og organiserer turene. Lørdagskveld blir det en bedre felles middag som handles inn og koorinderes av arrangøren.

Søndag: God frokost, utvask og tur tilbake til bilene og Bergen. Isklatring i vindgryten for dem som ønsker. Det kan være aktuelt å gå innom noen flotte utkikkspunkt som kun krever en kort avstikker på vei ned i dalen. For dem som ønsker litt mer tur søndagen er det også mulig å ta avstikkeren opp til det nydelige Bondhusvannet med utsikt mot Bondhusbreen.

Mat: Deltagere ordner frokost og niste/lunsj selv, samt middag fredagen. Fonnabu har matlager så det er mulig å hente mat fra lageret. Det handles inn til felles middag lørdag. Beregn noe plass i sekken for fellesmaten, som fordeles ved avreise. 

Utstyr: Se utstyrsliste for sommerfjellet. Ta med eget sikkerhetsutstyr etter plan om aktivitet, eller lån i Marken. Alle tar med egen antibac. 

Genrelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår 

Pris: Kr 0 for turledere, som selvsagt er DNT-medlem, altså ingen ikke-medlempris.

Kart og utstyr: Folgefonna. Fås kjøpt med rabatt i Turlagets butikk i Marken.

Spørsmål? Har du spørsmål kan du kontakte Cathrine Horn (cathrinehorn@gmail.com)

Frivilligtur for DNT fjellsport Bergen til Fonnabu

Denne turen er for turledere, instruktører og aktive frivillige i DNT fjellsport Bergen. Turen går til Fonnabu som ligger idyllisk til i Hardanger 1400 meter over havnivå rett ved kanten av Folgefonna. Turen blir ...