Kajakk i Nærøyfjorden.

Fellestur

Fra dato
11. juni kl. 18:00
Til dato
13. juni kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Padletur, Kajakk, Nærøyfjorden, Padling, Undredal
Arrangører
Nordhordland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Nordhordland Turlag har sin første kajakktur i Nærøyfjorden. Fjorden som er på verdensarvlisten og det er ikke uten grunn. Fjorden er omkranset av høye fjell som stuper majestetisk ned i fjorden. Mer kan ikke beskrives med ord, så bli med og få en opplevelse du aldri glemmer! Og det blir mer enn padling da vi vil besøke flotte steder som Bakka, Styvi, Dyrdal og ende opp i Undredal. Her får dere alt med dere på èn helg!

Fredag: Det er fremmøte kl. 18.00 på Nærøyfjorden camping/Dyrdal gard på Bakka dersom du vil ta en kort padletur om kvelden, f.eks. t/r Gudvangen å føle litt på stemningen. De som ikke ønsker å ta en padletur om kvelden, må være på plass senest kl. 21. Da blir det felles samling og orientering om programmet lørdag. Det blir overnatting i telt. Kajakker klargjøres for lørdag. 

Lørdag: Vi står opp, spiser frokost og pakker ned telt og utstyr. Målet er å padle hele veien til Undredal. Det er ca 18 km. Vel framme i Undredal blir det igjen slått leir og vi satser på enda en hyggelig kveld! Underveis på turen går vi i land på kjente steder langs fjorden. Vi satser på at hovedturen blir opp til Stigen gård, 300 moh. 

Søndag: Vi står opp tidlig og pakker sakene våre og padler hele veien tilbake til Bakka. De steder vi ikke fikk besøkt lørdag ser vi om vi får tid til søndag. Da får vi padlet Nærøyfjorden både frem og tilbake denne helgen. Regner med å avslutte turen på Bakka ca kl. 18.00. Deretter hjemreise. 

Padleerfaring: Deltakerne må stille med egen kajakk og alt nødvendig sikkerhetsutstyr. Turen er gradert som krevende. Det betyr at deltakerne må være vant til padleturer på mellom 6-8 timer effektiv padling to dager på rad. Vi tar flere pauser underveis. Det kan også bli korte fotturer.  

Husk å ta med byttetøy som oppbevares i vanntette poser i kajakken. Selv en sommerdag i juni kan det være kaldt, spesielt om kveldene. Vi anbefaler at dere padler i tørrdrakt eller våtdrakt. Ta en test før avreise at det er plass til alt utstyret i kajakken da spesielt telt og sovepose utgjør en del volum. 

Overnatting og mat: Den enkelte må ta med eget telt eller avtale å telte sammen med andre i samme kohort. Det blir fellesmiddag i Undredal lørdag kveld. Alle andre måltider ordner den enkelte selv. 

Deltakeravgiften dekker overnatting campingplasser, fellesmåltid lørdag kveld og turledelse. 

Er du ikke medlem i DNT? Da kan du melde deg inn før påmeling og oppnå redusert deltakeravgift. 

Vi tar forbehold om endring i opplegget. 

 

Kajakk i Nærøyfjorden.

Nordhordland Turlag har sin første kajakktur i Nærøyfjorden. Fjorden som er på verdensarvlisten og det er ikke uten grunn. Fjorden er omkranset av høye fjell som stuper majestetisk ned i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Børge Brundtland
  • Kari Kløve