Dagstur til Veten 486 moh

Fellestur

Dato
13. juni kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur, Ungdom, Dntung, Veten
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Byfjellene i Bergen (se kart)
Turkode
538
Dette arrangementet er over!

Dagstur til Veten, 486.

Veten tilbyr spektakulær panoramautsikt over Sørfjorden og Salhusfjorden samt Nordhordalaand og Øygarden. Terrenget er noe verierende så det kan være lurt å ha gode venntette fjellsko og klær for været som kan  komme. Vi beregner at turen tar totalt 3 timer og 7 km lang. Husk nok vann, snacks og godt humør.

Turen starter på Øvre Prestavegen, nordvest for Veten. Derifa vil vi gå med jevn stigning og noe variert terrent opp til toppen. Derifra tar vi sikte på å gå ned på vestsiden av Veten. Vi vil igjen gå litt nordover i terreenget til vi kommer ned på Falkangervegen på den Nord-vestlige siden av fjellet. Vi vil så vandre videre sør på den kulturhistoriske postveien mellom Trondheim og Bergen. Da kommer vi til slutt ned til Dalabygda, og derifra følger vi veien bort til Åsane kirke der folk kan ta buss hjem.

Tid:

Oppmøtested: Bergen Busstasjon, eller Øvre Prestavegen.

Turledere: Håvard og Helene - dette er vår første tur for DNT ung Bergen, vi gleder oss masse til å ta dete med ut på tur!

Ved påmelding gjelder generelle vilkår.

Spørsmål? Ta kontakt på mail: rune.mo-bjorkelund@dnt.no eller tlf: 91 35 40 18

Dagstur til Veten 486 moh

Dagstur til Veten, 486. Veten tilbyr spektakulær panoramautsikt over Sørfjorden og Salhusfjorden samt Nordhordalaand og Øygarden. Terrenget er noe verierende så det kan være lurt å ha gode venntette fjellsko ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Håvard Johan Wiken
  • Helene Rudler Balsvik