Storslått utsikt fra Storafjellet

Fellestur

Dato
10. oktober kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Fjordutsikt, Fjellturforvoksne, Storafjellet, Veafjorden, Stanghelle
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
13

Vi tar toget til fjells. Utsiken fra Storafjellet på Stanghelle er fantastisk! Høstfargene er kommet på løvtrærne og kontrastene fra skog til høyfjell på bare knappe 750 høydemeter til toppen på 641 meter over Veafjorden er formidabel. 

Oppmøtested: Jernbanestasjonen i Bergen. Avtale med turleder om man kommer på et annet tog stopp. 
Oppmøtetidspunkt: kl 9
Avreise: Toget går 09.34, fremme kl 10.33 på Stanghelle. 

Turbeskrivelse
Vi tar toget til Stanghelle, derifra krysser vi over broen i Stanghelle sentrum. Der sikter vi oss inn på Åsen og går opp til Stutto hvor vi tar en pust i bakken før vi møter på stien som kommer fra Helle til Storafjellet. Det går oppover på fin sti, først høye, fine løvtrær i høstfarger så bjørketrær og tilslutt et parti med myr. Sjarmøretappen går opp toppryggen og har 360 graders skue ut- og innover Veafjorden. Vi ser over til Osterøy og til Bergsdalen. Vi har tid til å nyte utsikten og nyte lunsjen før returen. Er dagen fin og tiden god nok, er det mulighet til å fortsette opp til Hestafjellet på 839 moh som vil ta ca 1,1/2 time time ekstra/ 4km tur/retur. Herfra er det også mulig å fortsette ned til Dalegarden via Brattreimstølen, retur med tog fra Dale. 

Det er ca 10 km tur-retur, vi går fra havnivå til toppen på 641moh. Ca 750 høydemeter. Forventer å bruke 4 1/2 time på turen+ pauser. 

Mat: Ta med mat og drikke for en dag i fjellet. Det kan være vann i Kalddalselvaelven, men ved tørke er vannet av dårlig kvalitet.   

Hjemreise: NSB fra Stanghelle eller Dale (togtider oppdateres når gjeldende de foreligger) NSB har app eller betalingsautomat. 

UtstyrSe utstyrsliste for sommerfjellet, det er enkelte våte partier. 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 100,- for medlemmer, kr 300,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap.  Inkludert i prisen er turledelse og sikkerhetsutstyr.Vi bruker tog til og fra turen, alternativt buss om man er nede igjen i passe tid til å ta den. Tog/buss betales av deltakeren. 

 Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Kartet "Voss"  nordica passer for turen. Rabatterte priser for medlemmer.

 

Storslått utsikt fra Storafjellet

Vi tar toget til fjells. Utsiken fra Storafjellet på Stanghelle er fantastisk! Høstfargene er kommet på løvtrærne og kontrastene fra skog til høyfjell på bare knappe 750 høydemeter til toppen på 641 meter ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Bengt Arne Johannessen
  • Jørund Raukleiv Strømsøe