Klart det går: Søndagstur Eidsvåg-Garpetjernet-Munkebotn

Fellestur

Dato
10. oktober kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Klartdetgår, Dnttilrettelagt, Tilrettelagtur
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
611
Dette arrangementet er over!

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen og omegn? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? "Klart det går"-gruppen ønsker velkommen til turer og aktiviteter. Dette er et tilbud åpent for alle, med fokus på tilrettelegging for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. 

Trasé: Sandviken sykehus/Munkebotn - Garpetjernet.

Oppmøtested: Den Blå Steinen (Torgallmenningen) kl 10:30. Vi går sammen til Torget for å ta bussen til Gamle Bergen/Sandviken Sykehus. Turen vil starte fra Sandviken Sykehus, og det er mulig å parkere der (mot betaling) om man ønsker å møte direkte. Oppmøtetidspunkt ved parkeringsplassen er kl. 11:00. Oppgi hvor du møter når du melder deg på.

Turbeskrivelse:  Turen går til idylliske Garpetjernet. Dette er også ett av turmålene i “Ti på hjul Bergen”, og turen er tilgjengelig for rullestol, se beskrivelse med stigning og tverrfall her. Totalt vil turen være ca. 5 kilometer lang. Blir du med oss på tur, får du altså sjekket inn på det ene av ti turmål som skal besøkes for å fullføre "Ti på hjul" 2021!

Vi går fra Sandviken sykehus og følger svingene oppover Munkebotn. Det er ca. 120 høydemeter opp, som går i svinger.  Vi tar oss god tid og nyter utsikten underveis, og det er også benker underveis ved behov for en pust i bakken. Vel oppe er vi ferdig med dagens stigning, og vi går nordover i retning Langevatnet, men tar avstikkeren opp til Garpetjernet. 

Ved Garpetjernet tar vi oss en rast og spiser dagens lunsj. Det er både benker og gapahuk her. Etter pausen returnerer vi samme vei, eller hvis det er nok turledere/frivillige kan vi dele gruppen slik at man også kan fortsette til Eidsvåg og ta bussen derfra.

Detaljer om bruk av rullestol:
Benytter du rullestol anbefales elektrisk stol for utebruk (permobil x850) eller manuell stol med freewhel og litt assistanse. Vi anbefaler å møte opp med bil ved Sandviken sykehus dersom du bruker rullestol. Vil du vite mer om dette? Kontakt frivillig Annett Eidsvåg Garvik på tlf  99798246.

Turledere: Marit S (nr. 97551264), Marit HL (nr.  91369469) og Saskia. 

Ta med: Gode og varme klær basert på værmeldinger. Drikke og mat. Sitteunderlag.

Pris: Turlaget dekker utgifter til ledsagere eller spesialtransport ved behov.

Påmelding: Påmelding innen kl. 12:00 fredag 8. oktober. Kontakt Sigrid (nr. 908 50 308 / mail sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no) for påmelding. Dersom du har tilknytning til Blindeforbundet, kontakt Silje Thon (nr. 480 70 372).  

Generelle vilkår: Les generelle vilkår for deltakelse på BHT sine aktiviteter.

Takk til Vestland Fylkeskommune og Bergen kommune som støtter satsingen.

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no