Høyt over Nærøyfjorden til fjellgården Stigen

Fellestur

Fra dato
19. august kl. 08:00
Til dato
21. august kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjellturvestlandet, Fjordtilfjell, Aurlandsfjorden, Stigen, Vestlandet, Verdensarv, Bading, Nærøyfjorden, Helgetur, Fjelltur,
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet (se kart)
Turkode
236

Denne turen gir deg et fantastisk utsyn over det unike fjordlandskapet som utgjør Nærøy- og Aurlandsfjorden. Fredag går vi opp fra Upsete/Hestabotn til Grindafletene. Lørdag blir det langtur til fjellgården Stigen. Her blir det overnatting, badestamp og middag laget av lokale råvarer. Bad, mat og overnatting på Stigen er bare mulig for grupper etter spesiell avtale, så dette en en tur som er vanskelig å gjennomføre privat. Benytt muligheten! Dette er en utrolig vakker tur, men her må man yte for å nyte. Turen er krevende, så deltakere må være godt vant med å gå lengre fjellturer med sekk.

Oppmøtested: Bergen Jernebansetasjon
Oppmøtetidspunkt: kl. 08.20
Avreise: Med tog 08:39 til Upsete

Turbeskrivelse:
Vi besøker Stigen fjellgård som ligger høyt over Aurlandsfjorden og er nokså utilgjengelig. Turens høydepunkt er gårdsmat og bad i stampen etter en hard tur over Stiganosi. Lørdagens tur går langs toppene mellom Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden uten sti, gjennom steinur, snøfelt, multemyrer og blåbærlier. Vi passerer reinsdyrgraver og interessant geologi underveis.

Fredag: Upsete - Grindaflet . Ca. 6-7 timer lett gange på t-merket sti. 19Km, oppover 1000 høydemeter i relativt slakt lende, så andre halvdelen ned 500m, nedover dalen til Grindafletene. Vi lager en bedre middag og lader opp til langtur neste dag. Tidlig i seng, for å komme seg tidlig avgårde neste morgen. 

Lørdag: Tidlig start. Vi går langs vardene mot Undredal i omtrent fire timer for så å gå utenom stien mot Stiganosi i mye steinur, helt opp til 1761m. Med litt hell har vi utsikt til Hardangerjøkulen, Jostedalsbreen og Jotunheimen derfra. Så ned mot Beitelen mellom Aurlands-og Nærøyfjorden. Til slutt ned en meget bratt og ulendt sti i fjellsiden.  24km, stigning 1150m, fall 1800m. Turen tar 10-12 timer. Når vi kommer til Stigen er det bad i varm stamp og en herlig middag med selvdyrket mat.

Søndag: En god og lang frokost med hjemmebakt brød. De som vil, tar en morgentur på Beitelen 4km tur-retur, stigning 400m, 1,5-2 timer. Så går vi ned mot kaien 25-45m fall 300, og blir hentet av småbåt som kjører oss til Undredal.  

Mat: Brødmat, pålegg og drikke til fredagen ordner den enkelte med selv. Middag og frokost fra proviantlager på Grindafletene (ta med brød om det er ønskelig). Lørdag blir det deilig middag med lokalproduserte ingredienser på Stigen. Søndag blir det lang, deilig frokost og nistepakke på Stigen. 

Krav til deltager. Du må være i normalt god form, være fjellvant med erfaring fra siste året med dagsettapper på 20km i kupert terreng, utenfor sti med sekk på 8-14 kg. Siste del av turen kan kjennes luftig, men er ikke eksponert. Deler av turen går på fonn, svaberg og mye på ur. Turen er ikke egent for bruk av gåstaver. Er du i tvil om denne turen passer for deg ta kontakt med turleder forkant.

Hjemreise: Båt fra Stigen til Undredal. Fra Undredal velger deltakerne selv om de ønsker å ta båt til Gudvangen gjennom Nærøyfjorden, deretter buss, eller båt til Flåm og deretter buss, eller tog.  

Utstyr: Se utstyrsliste for sommerfjellet

Genrelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 3800,- for medlemmer, kr 4545,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Dette inkluderer overnatting, godkjent DNT-Turleder, sikkerhetsutstyr, alle måltider inkl.middag og frokost på Stigen og mat på Grindaflethytten, innleid båtskyss fra Stigen til Undredal og stampbad på Stigen. Reise med rutebuss,tog, samt båtreise Undredal -Gudvangen, eller Undredal-Flåm kommer i tillegg og betales av hver enkelt deltaker. Får vi expressbåten (kr 935 i 2021) til å stanse i Undredal er det en flott måte å komme seg til Bergen.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer 

 

Høyt over Nærøyfjorden til fjellgården Stigen

Denne turen gir deg et fantastisk utsyn over det unike fjordlandskapet som utgjør Nærøy- og Aurlandsfjorden. Fredag går vi opp fra Upsete/Hestabotn til Grindafletene. Lørdag blir det langtur til fjellgården Stigen. ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Fredrik G. Brun
  • Maren Amanda Hesjedal Thorkildsen