Kajakk og gourmet på Rongevær! Øyriket Austrheim.

Fellestur

Fra dato
16. oktober kl. 10:00
Til dato
17. oktober kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangører
Nordhordland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Fellestur
Turområde
Nordhordland, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med når Nordhordland Turlag har sin første kajakksamling på vår nye Kysthytte, Rongevær. Rett og slett en førpremiere før hytten åpnes for almennheten. En kajakkhelg i et særdeles vakkert øyrike i Austrheim! 

Bergen og Hordaland Turlag får sin første kysthytte i Austrheim med offisiell åpning i 2022. Målet med turen er å gjøre seg godt kjent med området rundt kysthytten. Dette er en "ekspedisjon" for å finne de flotte padleperlene i området! Og ikke minst, vi skal ha det sosialt! Og alle kan komme med forslag til neste års padleturer!

Turen startar på Baløyna. Me padlar i nydeleg skjergard blant holmar og skjer. I løpet av helgen besøker bl.a Krossøy, Rongeværet, Selsøy, Øksneset og øya Nordre Kjerringa der den nedlagde Rongevær skule ligg. Vi overnatter på Rongevær. Turene er estimert til ca 15 km og ein tidsbruk på 5 timar frå start til slutt. Hver dag. 

Skulle det bli mykje vind, kan traseene verta litt annleis og skjerma.  

Les gjerne om lyttestasjonen Risor II på Selsøy under 2.verdskrig på https://www.austrheim.kommune.no/innhald/fritid/reiseliv/vedr-a-sja/ og elles litt om Rongevær på https://no.wikipedia.org/wiki/Rongev%C3%A6r

Alle må stille med eigen kajakk. Ta på tørrdrakt og ha med klebyte og sikkerhetsutstyr. Vi ordner felles middag lørdag kveld. Mat til andre måltider ordner den enkelte selv.  

Alle må vere klar i kajakken kl 10.30 på Baløyna. Vi startar padlinga kl. 10.30. 

Padleerfaring: Erfaring fra 4-5 timers turer i kajakk. 

Se kart for oppmøtested her

Mer info kommer til deltakerne i forkant av turen. 

Kajakk og gourmet på Rongevær! Øyriket Austrheim.

Bli med når Nordhordland Turlag har sin første kajakksamling på vår nye Kysthytte, Rongevær. Rett og slett en førpremiere før hytten åpnes for almennheten. En kajakkhelg i et særdeles vakkert ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Børge Brundtland
  • Knut Espetvedt