Skitur til ikoniske Timeglaset og Gråsida over Voss.

Fellestur

Fra dato
11. mars kl. 15:00
Til dato
13. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vintertur, Torfinnsheim, Hyttetur, Aktivitet Skitur, Timeglaset, Nansenbu
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Byfjellene i Bergen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
206

Bli med på en sosial fellestur-helg og få med deg det ikoniske utsiktspunktet Timeglaset på Gråsida.

Fredag samkjører vi fra Bergen til Hodnaberg i Bergsdalen. Før mørket faller på går vi på ski til Torfinnsheim der vi installerer oss og lager god og hyggelig middag sammen. Ruten går fra parkeringen på Hodnaberg til Torfinnsheim og følger vinterruta. Under normale forhold med litt brøyting av spor tar den ca 3.5 km lange turen ca 2 timer, inkludert stigning på ca 300 høydemeter.​​

Torfinnsheim var tidligere en brakkeby, men i dag en koselig hytte med strøm, stort oppholdsrom, kjøkken med innlagt vann og seks soverom med tilsammen 28 køyer.

Lørdag lager vi felles frokost, nistepakke, pakker ryggsekken og går til det ikoniske Timeglaset og videre til Nansenbu. Dette er en relativt kort tur på ca 9-10 km, inkludert ca 400 høydemeter. Ved ankomst Nansenbu må vi belage oss på å grave frem døren til hovedhytten og utedassen, så alle må ha med egen spade (hvis du ikke har kan du låne av Turlaget). Hvis tid og forhold tillater det tar vi en ettermiddagstur til Torfinnshorgi som ligger rett ved Nansenbu. Vel tilbake på hytta lager vi middag sammen og får en hyggelig og sosial kveld.

Nansenbu er ei ubetjent hytte som er åpen hele året, plassert ved den gamle steinhytta fra 1917 i Torfinnsdalen. Stua i hytta er et kjøkkenrom henta fra et over 100 år gammelt hus ved fjorden. Tatt ned, pussa på og satt opp igjen i fjellet. Hytta har 10 senger, samt to sofaer og plass til madrasser på gulvet. 

Søndag etter frokost pakker vi sekkene, og rydder og vasker ut hytta før vi tar fatt på skitur om Gråsidetoppen og ned Gråsida litt vest for Roset-hytta til Gjelle på sørsida av Vangsvatnet. Her håper vi det blir god anledning for litt mer aktiv skikjøring for de som ønsker det. Ved Gjelle henter en minibuss oss og tar oss tilbake til bilene på Hodnaberg. Turen er ca 9 km.

Praktisk informasjon

Oppmøtested: Utenfor ADO. 

Oppmøtetidspunkt: 15:00, vi reiser med privatbiler. Turledere koordinerer samkjøring. 

Mat: Turledere kjøper mat og tar med. Husk at du må ha plass i ryggsekken til å bære din del. Snacks/mulemat til tur og hygge må man ta med etter smak og behag. Meld fra i påmeldingen om du har allergier eller noen form for matintoleranse.

Hjemreise: Turledere ordner med taxi/buss fra Gjelle til Hodnaberg hvor vi har bilene parkert. Samkjøring fra Hodnaberg hjem til Bergen. 

Utstyr: Se utstyrsliste for vinterfjellet og husk særlig hodelykt, skifeller og fjellski med stålkanter. 

Kart: Området turen skal gå i er i hovedsak langs vinterruten merket på UT.no.


Turlederne vil ta kontakt med dere både på mail og telefon i forkant av turen. Dere vil da få mer utfyllende informasjon og muligheten til å spørre om ting du lurer på. 


Generelle vilkår for påmelding: Les mer.

VIktig informasjon til deltakere på våre vinterturer

Pris: kr 2085,- for medlemmer, kr 2825,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker å bli medlem. Prisen inkludere turledelse, 2 overnattinger, innleid transport fra Gjelle til Hodnaberg, 2 frokoster, 2 nistepakker, 2 middager, og sikkerhetsutstyr. Det er bare 8 plasser tilgjengelig på denn turen pga. begrenset med sengeplasser på Nansenbu. Passasjerer betaler kr. 200 for transport og bompenger for tur og retur Bergen.

Kart: Turkart Voss. Kart og turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Spørsmål? Hvis du du spørsmål vennligst kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post bht@dnt.no eller telefon 55335810.

Skitur til ikoniske Timeglaset og Gråsida over Voss.

Bli med på en sosial fellestur-helg og få med deg det ikoniske utsiktspunktet Timeglaset på Gråsida. Fredag samkjører vi fra Bergen til Hodnaberg i Bergsdalen. Før mørket faller på går vi på ski ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Jørund Raukleiv Strømsøe
  • Jon Haukedal