Påsketur i Stølsheimen

Fellestur

Fra dato
14. april kl. 08:00
Til dato
18. april kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Stølsheimen, Påsketur,
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turkode
216
Dette arrangementet er over!

Velkommen til påsketur i Stølsheimen. Vi legger opp til start på Vikafjellet. Vi går inn til Selhamar, videre til Åsedalen, Norddalshytten, topptur til Sundagsfjellet som byr på panorama utsikt og avslutter med nedkjøring til Ortnevik. Påsken er sen i år og det er gode muligheter for at dette blir en nydelig vårskitur. Vi lager god mat og god påskestemning sammen. 

Avreise: Oppmøte 08.10 Tog fra Bergen 08:29 til Voss, leiebuss fra Voss til Vikafjellet

Retur: Ferge Ortnevik  - Nordeide. Båt/Buss Nordeide - Bergen

Torsdag 14 april -  Vikafjell - Selhamar: 20km - Stignig 600hm

Vi har to alternative startsteder som vil bli avklart senere, basert på vær og føre. Alternativ 1 er å starte fra toppen av Kari Trå trekket. Denne ruten gjør turen litt kortere, men beyr og 2-300 ekstra høydemeter. Belønningen er at vi får med oss utsikten fra Finnbufjellet. Alternativ er å følge kvisteruten til Selhamar. Begge alternativene tar oss inn i Sendedalen, over Kvandalsleietet  til Kvilesteinsvannet  og videre til Selhamar.

Fredag 15 april Selhamar - Åsedalen: 11km 400hm

Denne dagen har vi god tid, og vi legger turen over Raudeberget og Tindefarangen. Fra Raudberget får vi god utsikt over den sørlige delen av Stølsheimen. Turen ned fra Tindefargen til Åsedalen burde by på gode kjøreforhold. De som har lyst på mer kan ta turen opp igjen, resten tar turen til hytten og starter på middagen.

Lørdag 16 april  Åsedalen  - Norddalshytten: 19km  1000m stigning

Dette er kanskje den meste krevende etappen i tid og høydemeter. Vi starter tidlig.

Søndag 17 april - Norddalshytten - Sundagsfjellet: 10km 600m stigning

Dette er den store kosedagen i fjellet. Siden vi skal tilbake til hytten, er det mulig å velge å ta dagen i hytteveggen isteden. Velger du hytteveggen, går du derimot glipp av "Stølsheimens flotteste fjell", i følge turleder Fredrik. Herfra er det utsikt til Alden, Lihesten og Kvitanosi. 

Mandag 18 april Norddalshytten  - Ortnevik: 13 km  

Denne dagen krever en alpin (= grytidlig!) start for å rekke fergen.

Er vi heldig så kan vi kjøre på ski ned forbi Brydalsseter. Etter dette kommer vi i krattskog, og må bære skiene på sekken. 

OBS! Vær, føre og fremdrift kan lede til at trase og turmål må endres.

Mat: Ta med niste til første dag. Det er lange dagsetapper, vurder gjerne å ta med en lunchmat type realturmat og termos.Mat ellers på turen er dekket av turavgiften, men vi anbefaler at du tar med eget ferskt brød da det kun er knekkebrød på selvbetjeningshyttene. Vi har og lyst å ta med oss litt ekstra god mat på turen, så beregn plass i sekken til litt felles utstyr og fellesmat. (maks 1,5kg)

Vanskelighetsgrad: Krevende.

Krav til deltakere form og ferdigheter: Turen er beregnet som krevende. Det er nødvendig at deltakere har erfaring fra de senere år flerdagers skiturer i høyfjellsterreng med sekk. Deltakere være i normalt god form og kunne beherske nedkjøringer og oppoverbakker på varierende føre.

Ta gjerne kontakt med turlederne på forhånd om du er i tvil om turen passer for deg. I forkant av turen vil alle deltakere bli kontaktet av turlederne for spørsmål og informasjon. 

Krav til personlig utstyr og Sikkerhetsutstyr: Turen går utenfor merket løype, i kupert vestlandsterreng. Krav til skiutstyr; fjellski med stålkanter (BC eller 75mm binding), staver med stor trinser, skismørning, skifeller og sportstape. Sovepose (3 sesongs), liggeunderlag, vindsekk og spade regnes som personlig utstyr på alle fellesturer i vinterfjellet. På denne turen skal også deltakere ta med søkestang og sender/ mottager. Deltakere kan låne, vindsekk, spade, søkestang og skredsøker av turlaget. Gi beskjed under påmelding om du  må låne noe utsty. PS Husk skibriller, solbriller og solkrem. Se også Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. og viktig informasjon for deltakere på vinterturer.

Endringer i turopplegg: Tur- og ruteopplegget vil bli vurdert i forhold til aktuelle vær- og føreforhold, og det kan bli endringer utfra dette.

Generelle vilkår: Les generelle vilkår her

Pris: kr. 3200,- for medlemmer. Kr 3945,- for ikke-medlemmer. Bli medlem her. Prisen inkluderer overnattinger på Selhamar, Åsedalen og Norddalshytten. Tre måltider om dagen er inkludert, unntatt nistepakken torsdagen, den må du ta med selv. Det kan også være lurt å ta med litt personlig lunsjmat/ realturmat og tursnacks/ mulepose til de lengste etappene. Ta med brødmat om du ønsker dette. På de selvbetjente hyttene finnes kun knekkebrød/ havregrøt. Turledelse er inkludert, likeså sikkerhetsutstyr som satelittelefon og førstehjelp, samt lån av sikkerhetsutstyr. Deltakere bestiller og betaler selv transport Bergen-Voss, skitrekk, og transport hjem fra Ortnevik. Innleid buss Voss - Myrkdalen er inkludert. 

Kart: Turkart Modalen 1 :50.000. Kart og annet utstyr kan kjøpes Bergen og Hordaland Turlag sitt Tursenter i Marken (Tverrgaten 4 -6). Rabattert pris for medlemmer.

 

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Fredrik G. Brun
  • Are Bratteteig