Avlyst En bauta i Ulvik: Skitur fra Upsete til Kaldavass og Vassfjøro

Fellestur

Fra dato
18. mars kl. 13:30
Til dato
20. mars kl. 21:18
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Turkatalog2021_Baseferie, Upsete, Kaldavass, Vassfjøro, Fjellsport, Topptur, Helgetur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet (se kart)
Turkode
207
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Lengre dager gir håp om lange vårskiturer til fjells. Hva passer vel ikke bedre enn en vårskitur til Vassfjøro, med nydelig utsikt mot Osafjorden og Ulvik? Fra Ulviksiden ser Vassfjøra ut som en uoverkommelig bauta for fjellskigåing, fra nordsiden er det en flott skitur i fjellskiterreng. Det er fremdeles endel kilometer som skal forseres, men med lyse lange dager er det en flott tur.  

Deltakerne bør være godt vandte med å gå på fjellski med oppakning og fortrolige med skigåing/kjøring i bakker både oppover og nedover. 

Oppmøtested: Jernbanestasjonen i Bergen, ved bilettautomatene.

Oppmøtetid: 13.30 Toget går fredag kl 13:49, med ankomst Upsete kl 15:59 (togtider oppdateres ved evt nye ruter). Deltakerne kjøper togbilletter selv.

Fredag: Fra Upsete er det ca 6 km/ 3 timer til Kaldavasshytta. Det blir kun småstopp oppover, det er derfor viktig at alle deltakerene har spist og drukket godt før ankomst Upsete. I tillegg må klær og ski være klare. Til kvelds lager vi et felles varmt måltid.

Lørdag: Planen er å gå til Vassfjøro. Tidsforbruk mellom 7-8 timer, i tillegg kommer pauser. Turen til Vassfjøro går over vann som ligger som perler på en snor, mot slutten blir det en stigning på ca 400 høyde meter på ca 3 km. Det er ca 10 km hver vei Kaldavass–Vassfjøro. Mellom vannene er det små kneiker på opptil 50 høydemeter. Det er først når man kommer opp på Vassfjøro at fjordlandskapet åpenbarer seg med en fantastisk utsikt i klarvær. Returen går tilbake samme vei som man kom, om ikke det er mer futt i beina og man tar en avstikker. Denne dagen går vi med dagstursekk. Ved dårlig vær kan det bli alternativ tur.

Søndag: Vi går en tur på en av toppene i området, etter værforhold og gruppens forutsetninger, før retur ned til Upsete. Aktuelle steder kan være Baksafjellet/ Vossaskavlen, Øykjafonn, Trollanuten. Det er på alle disse alternativene endel høydemeter og dermed endel nedkjøringer på ski. På noen av turalternativene vil vi ikke komme tilbake til hytten før vi drar til toget på Upsete, da vi må være innstilte å bære alt med oss.

Hjemreise: Med lokaltog fra Upsete kl 17:58, med ankomst Bergen kl 21:18 (togtider oppdateres ved evt nye ruter). Deltakerne kjøper billetter selv.  

Vilkår: Se generelle vilkår

VIktig informasjon til deltakere på vinterturer

Mat: Kaldavass har ikke proviantlager, så derfor må all mat og drikke for helgen, utenom middag, tas med av deltakerne selv.  Middag ordnes av turlederne både fredag og lørdag. Meld fra om allergier ved påmelding. Alle må ha plass til fellesmat i sekken. 

Utstyr: Det er viktig med godt utstyr i vinterfjellet, selvom det er mars, er det høyfjellsterreng. Ta med; Kart/kompass, lett sovepose, lette innesko/tøfler, hodelykt med gode/ekstra batterier, skismørning, skifeller. Denne turen passer best med lærsko og fjellski. Se også Turlagets pakkeliste for vinterfjellet Turlederne koordinerer sikkerhetsutstyr som liggeunderlag og vindsekk. 

Pris: kr 1300,- for medlemmer, kr 2040,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her  dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, fellesmat (2 middager) og hytteopphold. Deltakere betaler selv for reiseutgifter og tar med mat til frokost/lunsj/nødproviant/drikke.

Kart: Kart og annet turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.


 

En bauta i Ulvik: Skitur fra Upsete til Kaldavass og Vassfjøro

Lengre dager gir håp om lange vårskiturer til fjells. Hva passer vel ikke bedre enn en vårskitur til Vassfjøro, med nydelig utsikt mot Osafjorden og Ulvik? Fra Ulviksiden ser Vassfjøra ut som ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Ingunn Lunde
  • Hanne Hollås