Topptur og gourmet på Kaldavasshytta

Fellestur

Fra dato
9. september kl. 12:30
Til dato
11. september kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Vossafjella, Kaldavasshytta, Gourmetmat, Topptur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)

Du har kanskje kikket litt på kartet og kjenner til både Mjølfjell og Hallingskeid. Mellom her ligger det en litt bortgjemt hytte, Kaldavasshytta. Hytta ligger to- tre timers gange fra Upsete stasjon og har en flott beliggenhet ved Kaldavatni, 1250 moh. Hytta ligger lett tilgjengelig med tog fra Bergen og er et utmerket utgangspunkt for relativt enkle toppturer til Øykjafonn, Baksafjellet eller litt lengre vestover mot majestetiske Vassfjøro (1633 moh).

Fredag: Upsete til Kaldavasshytta (ubetjent hytte) ca 6 km.

Oppmøte: Bergen stasjon kl. 12.30.

Vi tar toget fra Bergen kl. 12.56 og ankommer Upsete stasjon kl. 15.25. Husk å kjøpe billlett på forhånd! 

Vi tar fatt på turen og følger T-merket sti til Kaldavasshytta. Vi får denne ettermiddagen oppleve den dramatiske naturen i dette området. Turen er ca 6 km og knappe 400 høydemeter. Vi regner med å bruke i underkant av tre timer på turen. 

Litt informasjon om hytta finner du her https://ut.no/hytte/10958/kaldavasshytta.

Lørdag: Topptur til Øykjafonn, Ruvlenuten eller Vossaskavlen.

Lørdag blir det topptur og en av de nevnte toppene i nærheten målet, her ser vi an vær og føre før vi bestemmer oss for hvilken topp vi tar. Siden hytta ligger på 1250 moh er mange topper innen rekkevidde uten for mange høydemeter å forsere. Uansett hvilken av de nærliggende toppene vi velger vil vi (hvis værgudene spiller på vårt lag) få en storslagen utsikt i alle retninger. Kvelden tilbringer vi på hytta og legger flid i en god gryte med dertil passende drikke.

Søndag: Retur til Myrdal stasjon

På dag tre har vi to alternativer til rute ned til Myrdal stasjon, vi kan velge mellom Myrdalen eller Ugjerdsdalen. Hvis vi velger Myrdalen tar vi av mot nord etter 20 min gange fra hytta og følger T-merket sti ned Myrdalen til stasjonen. Hvis forholdene gjør det mulig velger vi å følge sti til stiskillet ved Geitavatnet og tar av mot nord og går bratt ned i Ugjerdsdalen til Myrdal stasjon, noe lengre, om lag 8 km gange.

Toget går fra Myrdal stasjon kl. 16.47 og ankommer Bergen kl. 18.54. Husk å kjøpe billlett på forhånd!

Mat: Kaldavasshytta er en ubetjent hytte og det er ikke proviant på hytta. Det vil si at vi må medbringe all maten vår selv. Turlederne kjøper inn til en enkel middag fredag kveld og ingredienser til en bedre middag lørdag kveld. Hver enkelt har selv ansvar for frokost og lunsj alle tre dager.

Hjemreise: Fra Myrdal Stasjon

Utstyr: Se DNT sin utstyrsliste for sommerfjellet. Det er anbefalt å ta med litt ekstra klær siden vi er kommet til slutten av september og relativt høyt til fjells. Vi må ta høyde for at det kan komme snøbyger. Gode fjellstøvler og eventuelt gamasjer er påkrevd.

VilkårSe generelle vilkår

Pris: Kr ,- for medlemmer. kr ,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her. Prisen inkluderer turledelse, sikkerhetsutstyr, 2 overnattinger, 2 middager (en enkel og en gourmet). Togreise er ikke inkludert og ordnes av hver enkelt. 

Kart: Kart for området og annet utstyr kan kjøpes tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Topptur og gourmet på Kaldavasshytta

Du har kanskje kikket litt på kartet og kjenner til både Mjølfjell og Hallingskeid. Mellom her ligger det en litt bortgjemt hytte, Kaldavasshytta. Hytta ligger to- tre timers gange fra ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Nils Gunnar Songstad
  • Jørund Raukleiv Strømsøe