Skitur på Hardangervidda: Finse - Krækkja - Ustaoset

Fellestur

Fra dato
25. mars kl. 13:30
Til dato
27. mars kl. 21:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vintertur, Betjenthytte, Hardangervidda, Fjellskitur, Finse, Krækkja, Ustaoset, Tuva, Hvitevidder
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turkode
210
Dette arrangementet er over!

Drømmer du om flotte skiturer på hvite vidder, varm hytte, treretters middag og hyggelig selskap? Da er dette turen for deg!

Fredag ettermiddag tar vi toget til Finse og går de 500 metrene bort til nye Finsehytta. Vi tilbringer første kvelden på hytta, blir kjent med hverandre over en treretters middag og planlegger helga sammen. Lørdag morgen spiser vi en god frokost før vi pakker sekken og bruker dagen på å gå sørøstover til Krækkja. Etter innlosjering på rom og en god varm dusj tilbringer vi lørdagskvelden med en deilig middag og sosialt samvær. Søndag legger i i vei på den siste og lengste etappen mot Ustaoset. Vi stopper på Tuva tursithytte og tar en god pause der før vi begynner på nedkjøringen til Ustaoset stasjon der vi tar toget tilbake til Bergen.

Les mer om samme turen på UT her: https://www.ut.no/tur/2.3133/ 

Mer om hyttene:

 • Finsehytta, der vi overnatter fredag, er en betjent hytte som ligger ca 300 meter fra Finse stasjon. Den har 162 senger fordelt på 2-6 sengsrom og sovesal: https://www.ut.no/hytte/3.2207/ Hytta er vesntlig renovert det siste året og vi gleder oss til å se den "nye" hytta. 
 • Krækkja , der vi tilbringer lørdagskvelden og natten, er en betjent hytte med 85 sengeplasser som ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja med utsyn mot Hallingskarvet: https://www.ut.no/hytte/3.2351/ 
 • Tuva, der vi tar en lengre hvilepause, er en betjent privat turisthytta med 20 overnattingsplasser. Hytta er en av de eldste turisthyttene på Hardangervidda: https://www.ut.no/hytte/3.2364/

Oppmøtested: Bergen Jernbanestasjon, ved billettautomatene. Togbilletter må kjøpes på forhånd av den enkelte. Vi tar regiontoget til Finse.

Oppmøtetidspunkt: Oppmøte senest kl. 13.30. 

Avreise: Vi tar toget fra Bergen til Finse med avgang kl. 13.49, ankomst Finse kl. 16.18.

Turbeskrivelse:

 • Fredag: Vi går fra Finse stasjon til Finsehytta ca 500 meter.
 • Lørdag: Vi går fra Finse til Krækkja - ca 24 km med høyeste punkt på ruta 1409 meter over havet og der bakkene stort sett er slake både opp og ned.
 • Søndag:  Vi går fra Krækkja mot øst til Tuva, der vi tar et lengre stopp. Så  videre derfra i oppkjørte løyper. Totalt er turen på ca 3 mil og avsluttes med ca 300 høydemeter nedkjøring mot Ustaoset.

Mat: Vi har fullpensjon på hyttene med frokost, niste og middag. Snacks til turene tar du med selv eller kjøper på hyttene.

Hjemreise: Vi tar toget tilbake fra Ustaoset kl. 18.13, ankomst Bergen kl. 21.18. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet og husk særlig hodelykt, skibriller, skifeller og ski med stålkanter. 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 2800,- for medlemmer, kr 3540,- for ikke-medlemmer.  Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Pris inkluderer turledelse, 2 overnattinger på betjente hytter med servert frokost og middag, samt nistepakke. Sikkerhetsutstyr koordineres av turlederen. Transport kommer i tillegg og hver enkelt deltaker må selv kjøpe togbilletter på forhånd.

Kart: Turkart Finse, Skarverennet. Kart og turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Spørsmål? Har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post. bht@dnt.noeller på tlf: 55335810

Turlederne vil ta kontakt med dere både på mail og telefon i forkant av turen. Dere vil da få mer utfyllende informasjon og muligheten til å spørre om ting du lurer på. 

Kontaktinformasjon:

 • Bergen og Hordaland Turlag
 • Tlf. 55335810
 • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

 • Jørund Raukleiv Strømsøe
 • James Hosea