Vårskitur til Norddalshytten og Ortnevik

Fellestur

Fra dato
23. april kl. 08:25
Til dato
24. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjord, Sognefjorden, Norddalshytten, Vestlandet, Hyttetur, Fjellski, Aktivitet Skitur, Vårskitur, Ortnevik
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
218
Dette arrangementet er over!

Dette er en kjempefin vårskitur gjennom noe av det flotteste landskapet i Stølsheimen. Terrenget omkring Norddalshytten og videre nordover er ett av de områdene hvor snøen ligger lengst, med fine forhold langt ut på våren. I bra vær er utsikten som åpner seg ned mot Sognefjorden over den siste kneiken en stor opplevelse, med flott nedkjøring til idylliske Brydalseter. Derfra går vi til fots gjennom den stadig mer vårlige skogen ned til Ortnevik. Returreisen til Bergen med båt ut Sognefjorden er en opplevelse i seg selv.

Oppmøtested: Bergen jernbanestasjon kl. 8.25. Avreisetidspunkt: Tog avg. kl. 8.39, ank. Dale 9.21. Buss fra Dale avg. 9.27, ank. Steinsland 11.04. Bussen kan etter avtale kjøre videre opp anleggsveien i Stølsdalen hvis denne er kjørbar.

Lørdag: Vi starter innerst i Modalen og reiser med offentlig rutebuss til Steinsland, hvis anleggsveien i Stølsdalen er kjørbar enda et stykke videre. Vi må regne med å gå noen kilometer til fots men kan vanligvis ta på oss skiene omkring 500 m høyde, et stykke før Stølsvatnet. Derfra og videre til Norddalshytten er det flere rutealternativer. I bra vær kan vi evt. gå over Runderabben (1292 m) før siste nedkjøring til Norddalshytten. På ski: Lengde ca. 13 km, stigning ca. 700 m. Til fots på anleggsvei: Inntil 5 - 6 km avhengig av snøforhold, sannsynligvis mindre.

Søndag: Vi starter tidlig om morgenen fra Norddalshytten. Det første stykket er en bratt stigning opp knausen nord for hytten for å runde det regulerte Norddalsvatnet. Derfra og videre nordover går ruten over en serie mindre vann i kupert terreng inntil vi nærmer oss den siste stigningen i skaret opp under Brydalsfjellet. Utsikten som åpner seg ned mot Sognefjorden er magisk. Vi avslutter skituren med en flott nedkjøring til turisthytten på Brydalseter. Vanligvis er det skiføre helt til hytten, derfra må vi regne med å bære skiene på ryggsekken. Opplevelsen av våren nedover i bjørkeskogen er en fin kontrast. Vi avslutter i den hyggelige bygden Ortnevik, tar fergen over fjorden til Nordeide og derfra ekspressbåt til Bergen med panoramautsikt langs hele kysten. På ski: Lengde ca. 10 km, flere mindre stigninger, nedkjøring ca. 550 m. Til fots: Lengde ca. 8 km, ned ca. 550 m.

Returreise: Ferge fra Ortnevik avg. 16.45, ank. Nordeide 17.07. Ekspressbåt fra Nordeide, avg. 17.50, ank. Bergen 20.45.

Mat: Middag og proviant finnes på Norddalshytten og er dekket av turavgiften. Ta med godt med nistemat til turen lørdag og eventuelt individuellt energirik mat/ snacks hver enkelt har behov for. Ta også med ferskt brød om du ønsker dette da det kun er knekkebrød på hyttene. 

Vanskelighetsgrad: Krevende.

Krav til deltakere: Turen er beregnet som krevende. Den krever at deltakere har erfaring fra siste år med flerdagers skiturer i kupert og bratt høyfjellsterreng med sekk. Deltakere må være i normalt god form og kunne beherske nedkjøringer og oppoverbakker på varierende føre. I forkant av turen vil alle deltakere bli kontaktet av turlederne for spørsmål og informasjon.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Sikkerhetsutstyr som vindsekker, søkestenger og spader koordineres av turleder. Alle må ha med liggeunderlag og lett sovepose. Alle må ha fjellski med stålkanter. Skifeller anbefales.

Les før påmelding: VIktig informasjon til deltaker på vinterturer

Les våre vilkår før påmelding: Se generelle vilkår

Pris: Medlemspris kr 1000,-. Ikke-medlemspris kr 1745,-. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer DNT-godkjente vinterturledere, sikkerhetsutstyr, en overnatting og tre måltider. Transport dvs tog-, buss- og båtreise er ikke inkludert og må betales av hver enkelt deltaker. 

Kart: Norge-serien "Modalen" 1: 50 000. Kartet og annet utstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer

Vårskitur til Norddalshytten og Ortnevik

Dette er en kjempefin vårskitur gjennom noe av det flotteste landskapet i Stølsheimen. Terrenget omkring Norddalshytten og videre nordover er ett av de områdene hvor snøen ligger lengst, med fine ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Carl Martin Hansen
  • James Hosea