Snøleik, iglo og vintermagi for barnefamilier på Hallingskeid

Fellestur

Fra dato
12. februar kl. 07:50
Til dato
13. februar kl. 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, , Snøleik, Hallingskeid, Iglo, Helgetur
Arrangører
Barnas turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Hardangervidda, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
717
Dette arrangementet er over!

Mange har overnattet i snøhule, men hva med en iglo? Denne fantastiske snø-boligen er noe de fleste har et forhold til, men noe de færreste noensinne har bygget eller overnattet i. Nå har du muligheten!

Oppmøtested: Hallingskeid Stasjon, lørdag 12. februar kl. 10.18. Deltakerne tar selv toget fra Bergen til Hallingskeid, hvor Turledere møter dere.

Avreise: 12. februar - Tog fra Bergen kl. 08:15  - Ankomst Hallingskeid kl. 10:18
Retur: 13. februar - Tog fra Hallingskeid kl. 12:51 - Ankomst Bergen kl. 15:05
Deltaker må selv bestille og bekoste togbiletter.
(Deltakere som vil reise opp fredag å overnatte på hytten til lørdag kan gjerne gjøre det, bestilles og koordineres i så fall på eget initiativ og ansvar)

Turbeskrivelse:
Familietur: Tur for hele familien. Barn (0-12 år) og voksne må melde seg på. 

Lørdag: Vi møtes på perrongen på Hallingskeid kl. 10:18, derfra går vi samlet til Hallingskeid T.H. hvor vi innkvarterer oss for resten av helgen, her spiser vi lunsj å tar en gjennomgang av forventninger til helgen før vi går ut å inspiserer igloene vi skal sove i til natten, vi leker oss litt i snøen før til vi trekker inn å nyter en tre retters middag i felleskap. Etter middag lar vi barna ta styringen på aktivitetene fram til de er klar for å trekke ut i igloene som ble bygd i nærheten av hytten av deltakerene på forrige helgs voksentur. 
(alle deltakere har rom og senger tilgjengelig inne i lokalet dersom det skulle være behov for å trekke inn eller dele opp familien inne/ute i iglo).

Søndag: Frokost i iglo eller i hytten etter hva man foretrekker før vi tar litt  refleksjon og evaluering i felleskap før utvask og avslutning. Så setter vi kursen tilbake mot Bergen i skapelig tid. Den organiserte aktiviteten avsluttes ved hytten kl. 12:30. Om noen ønsker å ta med ski for en dagstur og senere tog på søndagen er dette en mulighet, men da på eget ansvar.

Mat: Turledere organiserer felles middag lørdag. Frokost og lunsj er inkludert, å hentes i hyttens proviantlager. Her er det noe begrenset utvalg så om deltakere har egne preferanser, ønsker brød e.l. må dette medbringes. Snacs, drikke og mellom måltid besørges av den enkelte.

Utstyr: Turledere organiserer kokeapperat for de som vil prøve seg på frokost i iglo søndag. Deltakere må selv ta med nødvendig utstyr for overnatting i iglo, Se utstyrsliste for vinteren. Man kan forvente ca. null grader inne i igloene, dobbelt liggeunderlag gir ekstra komfort, en tresesong sovepose med T-comfor på ca -5 grader eller lavere skal være tilstrekkelig, her kan man suplere med å ligge en sommerpose inni, ekstra ullteppe eller jervenduk utenpå om man ønsker. Dette er veldig individuelt og justeres av den enkelte. Turledere tar kontakt ca. en uke før avreise for en gjennomgang av nødvendig utstyr og eventuelle spørsmål. Man må forvente at barna blir våt etter lek i snø, det er tørkemuligheter i hytten men ta gjerne med ekstra skift.

Gradering: Dette er i utgangspunktet en lavterskeltur, med kun noen hundre meter fra tog til hytte og hytte til iglo. Men vi er i høyfjellet i februar og været kan være ganske så ugjestmildt, det å sove ute i en iglo er noe en bør ha tenkt gjennom i forkant. Men vi tilpasser utendørs aktivitetene deretter og har hytten like ved hvor vi trekker inn for varme etter behov.

Igloobygging er en tidkrevende prosess som krever mye flid, nøyaktighet og hardt arbeid, men når den står ferdig har man en lun og solid bolig for natten. Koselig å sove i, holder stand mot hundreårs-stormen og gjør seg usedvanlig godt på bilder når forholdene slår til.  .

Turledere tar kontakt med deltaker i forkant av turen for nærmere info.

Velkommen med på tur!

Pris: Barn-medlem kr 150 . Voksen DNT-medlem kr. 495
Barn ikke-DNTmedlem kr 280 , Voksen- ikke DNTmedlem kr 995
Ikke medlem? Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 

Prisen inkluderer DNT-godkjente vinterturledere, leie av utstyr, en natt i ferdig konstruert iglo, base på hytten, fellesutstyr, frokost, lunsj og felles middag lørdag fra hyttens proviantlager.  

Aktivitetskortet: På turer i Barnas Turlag kan du benytte Aktivitetskortet til Bergen Kommune. Ta kontakt linn.senneset@dnt.no så hjelper jeg med påmelding.

Kart: Kart 10039 Hardangergjøkulen og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Vilkår: generelle vilkår gjelder for alle vår aktiviteter.
På familieturer/aktiviteter med Barnas Turlag er det turleders og aktivitetsledernes oppgave å legge til rette for turer og aktivitet. Foresatte har til enhver tid ansvar for sine barn

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1325-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Smittevern: Alle deltakere på aktiviteter plikter å å følge de de regler som til enhver tid er gjeldende: Smittvernregler i Bergen  
For utfyllende informasjon se  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Trenger du å låne utstyr? Da kan du kontakte Skattkammeret i Bergen 

Spørsmål? Ta kontakt med barne og nærmiljøansvarlig Linn på mail: linn.senneset@dnt.no, tlf 55335827, eller Tursenteret på tlf 55335810

 

Snøleik, iglo og vintermagi for barnefamilier på Hallingskeid

Mange har overnattet i snøhule, men hva med en iglo? Denne fantastiske snø-boligen er noe de fleste har et forhold til, men noe de færreste noensinne har bygget eller overnattet i. ...

Kontaktinformasjon:

  • Barnas Turlag Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Dan Jørgen Sørheim
  • Grethe Lill Erdal