Ferskinghelg på Hallingskeid

Kurs

Fra dato
4. mars kl. 14:30
Til dato
6. mars kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Kurs, Introkurs Friluftsliv, Fellestur, Helgetur, Hyttetur, Skitur, Ferskinghelg, Skilek, Ferskingkurs, Hallingskeid, Vinterkurs
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
204
Dette arrangementet er over!

Dette er turen for deg som aldri har våget å være med på vintertur i høyfjellet. Den er selvfølgelig for alle andre også, fokuset er å ha det trivelig i vinterfjellet. Det blir ikke lagt opp til krevende eller lange turer. Dette er en tur som passer for de med grunnleggende skiferdigheter og lysten til å lære mer om å ferdes trygt i fjellet vinterstid.

Oppmøtested: Bergen Jernbanestasjonen ved billettautomatene. Husk å kjøpe togbilletter i god tid på forhånd.

Oppmøtetid: Fredag kl 14.30. Toget går fra Bergen kl. 14.49 og ankommer Hallingskeid kl. 16.58. En av turlederne møter dere på stasjonen og vi tar toget opp sammen. 

Fredag: Vi møtes på stasjonen og tar toget til Hallingskeid som ligger ca 2 timer med tog fra Bergen. Les mer om Hallingskeid her. Hytten ligger ca 200m fra stasjonen. Når vi kommer fram til varm hytte om ettermiddagen lager vi felles middag sammen. Etter middag blir vi litt kjent med hverandre og vi går gjennom helgen og kursets innhold. Her tilpasser vi opplegget etter gruppas behov, samt vær og føre. 

Lørdag: Etter en god frokost setter vi oss ned med litt teori. Vi går gjennom utstyr, bekledning og sikkerhet i vinterfjellet før vi spenner på oss skiene og bruker dagen på en skitur i nærområdet. Det blir gode tips om skismøring og bruk av feller før første økt begynner. Det er med flere turledere på denne turen, og derfor kan innføring og trening i skiteknikk legges opp på ulike nivåer. Etter middag blir det god tid til hygge og sosialt samvær. 

Søndag: Etter en god kopp kaffe og en deilig søndagsfrokost går turen ut. Vi bruker dagen ute i området rundt hytta og det vil bli lagt opp til flere aktivitetsalternativer, vi tilpasser etter hva gruppa ønsker og har behov for. Er været bra tar vi en god lunsj underveis på tur, alternativt lager vi en varm suppe inne på hytta før vi pakker ut. 

Hjemreise: Avreise med tog fra Hallingskeid kl 16.24 med ankomst Bergen kl 19.11. 

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Alle måltider er inkludert, men ved ønske om brødmat ordner deltaker dette selv. Middager lages fra utvalget i hyttens proviantlager.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet . Du kan låne vindsekk, spade og liggeunderlag av turlaget. Si ifra til turleder om du har behov for å låne dette. Les også: Viktig informajson til deltakere på vinterturer. Siden dette ikke er en ordinær vintertur og vi legger opp til aktiviteter nær hytta er kravene til utstyr og deltager noe lavere enn normalt, men les likevel denne informasjonen godt! 

Pris: Kr 1900,- for medlemmer, kr 2640,- for ikke-medlemmer.  Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, 2 overnattinger, middag fredag og lørdag, samt sikkerhetsutstyr. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Ønsket brødmat og reise kommer i tillegg. Husk å bestille togreise i god tid!

Kart: Anbefalt turkart: Finse 1:50 000, eller Rallarvegen 1: 50 000. Kart og annet turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 

Turlederne vil ta kontakt med dere både på mail og telefon i forkant av turen. Dere vil da få mer utfyllende informasjon og muligheten til å spørre om ting du lurer på. 

Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55335810 eller e-post: bht@dnt.no

Ferskinghelg på Hallingskeid

Dette er turen for deg som aldri har våget å være med på vintertur i høyfjellet. Den er selvfølgelig for alle andre også, fokuset er å ha det trivelig i vinterfjellet. ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Ole Kristian Askeland
  • Bengt Arne Johannessen
  • Jørund Raukleiv Strømsøe