Dagstur fra Bergen til Oksen i Hardanger

Fellestur

Dato
25. juni kl. 08:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Vestlandet, Hardanger, Oksen, Ulvik, Tjoflot
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
4

Bli med på en nydelig dagstur til Oksen,  midt i Hardangerfjorden. Her har en utsikt over Eidfjorden, Sørfjorden, Hardangerfjorden og innover mot både Kinsarvik og Granvin.

Oppmøtested: Ado-Arena
Oppmøtetidspunkt: kl. 08.30

Transport og parkering: Vi har nå mulighet til å koordinere samkjøring igjen, så vi møtes med privatbiler ved inngang til ADO - arena og kjører sammen til Tjoflot. Vi trenger altså flere sjåfører med bil og plass til passasjerer. For å komme til startpunktet tar man til venstre når man har passert Hardangerbrua fra Bu. Deretter går turen mot Djønno/ Tjoflot på smale veier gjennom flotte frukthager. Turen starter ca 250 meter over havet opp fra parkering på Tjoflot. 

Turen: Oksenhalvøya stikker ut i Hardangerfjorden fra nordsiden.  Den er ikke mer enn 1241 meter høy, men har en fantastisk utsikt i 360 grader rundt i det vakre landskapet rundt. Samlafjorden, Sørfjorden, Eidfjorden og Granvinsfjorden. Også fjellområdene på Voss og Hardanger har man godt utsyn over når det er klart og fint vær.

Et av de vakreste utsiktspunktene i Hordaland.

Det er en relativt krevende tur med stigning 1000 meter før man når toppen. Det er 4,5 km fra Tjoflot til toppen, så totalt er turen på 9 km tur-retur. På en fellestur tar man det rolig, og det tar ca 3 timer å gå en vei, 5 timer tur-retur, men må kanskje plusse på litt tid for foto og tid til å nyte utsikten. Er man i normalt god form går det fint å være med. Det er god sti hele veien.

Utstyr og mat: Bekledning etter værmeldingene for dagen. Gode varme klær vindtette og vantette må med i sekken, mat og drikke pakker man også med seg. Ta på stødige tursko. 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 510,- for medlemmer, kr 810,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Prisen inkluderer turledernes omkostninger og felles sikkerhetsutstyr  Hver passasjer må også betale sjåføren ca kr 400,- for transport inkl bompenger tur-retur Bergen og andel parkering på Tjoflot.

 

Dagstur fra Bergen til Oksen i Hardanger

Bli med på en nydelig dagstur til Oksen,  midt i Hardangerfjorden. Her har en utsikt over Eidfjorden, Sørfjorden, Hardangerfjorden og innover mot både Kinsarvik og Granvin. Oppmøtested: Ado-Arena Oppmøtetidspunkt: kl. ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Hoa Hua
  • Linn Kristin Eidsvik