Oksen og Dronningstien

Fellestur

Fra dato
17. september kl. 08:00
Til dato
18. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hardangerfjorden, Røte, Tjoflot, Oksen, Kinsarvik, Dronningstien, Hardanger
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Hardangervidda (se kart)

Bli med på helgetur til Hardanger. Der vil vi besøke to flotte fjellområder langs Hardangerfjorden: Oksen ved Tjoflot og Dronningstien ved Kinsarvik. Oksen i Hardanger er kjent for å ha en av de beste utsiktene i området. Toppen er 1 241 moh og har panoramautsikt over hele Hardanger, Folgefonna, Vossefjellene, Hardangervidda og Hardangerjøkulen. Dronningstien går fra Røte ved Kinsarvik og opp til kanten av Hardangervidda  og ned Munketrappene til Lofthus.  Vi går hele tiden ovenfor Sørfjorden, med  fantastisk utsikt over fjorden og mot Folgefonna. Vi ser også Oksen som vi var på dagen før. 

Oppmøtested: Nygårdstangen ved ADO-arena
Oppmøtetidspunkt: kl 08
Avreise: Samkjøring med privatbiler, turleder koordinerer. 

Turbeskrivelse.
Lørdag:

Vi kjører i turtøy rett til Tjoflot, hvor turen til Oksen starter på 180 moh. Først følger vi en kjerrevei, deretter videre bratt opp til Vindhovden hvor det ligger noen støler. Så kommer et litt flatere parti,  før en jevn stigning til toppen. På toppen er det fantastisk utsikt i alle retninger. Vi går samme vei ned igjen. Deretter kjører vi over Hardangerbroen til Kinsarvik, hvor vi bor for natten. Middag koordinerer turlederne. 

Oksen: ca. 9 km, 1000 hm, 5-6 timer.

Søndag:
Turen starter fra Røte, som er en liten stikkvei fra Kinsarvik. Parkeringen ligger på ca. 160 moh., så vi sparer noen høydemeter. Her er det også kjerrevei et stykke før vi kommer inn på stien. Ved stistart er det en stor marmorstein med Dronningens signatur. Denne stien er merket med blått, og er lett å følge.  Det går jevnt oppover til Heng (800 moh), og deretter flater det ut. Toppunktet er på ca 1100 moh, et flott og luftig utsiktpunkt, da det går bratt ned mot fjorden. Vi går sydover til Nosi, hvor vi starter nedturen langs Munketrappene til Lofthus. Det er et nydelig syn å komme ned til Lofthus og eplehagene der. Vi henter bilene på Røte, før vi vender nesen hjem til Bergen. 

Dronningstien: Ca 16 km, 900 hm, 8 timer.

Mat: En må selv ta med seg mat til nistepakke, tursnack og drikke til lørdagen, frokost og niste/tursnack til søndagen. Middag lørdag kveld er inkludert. 

Hjemreise: Retur etter endt tur Søndag. 

Utstyr: Se utstyrsliste for sommerfjellet. Du vil bli kontaktet av turledere i begynnelsen av uken for nærmere informasjon. 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr ,- for medlemmer, kr ,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Prisen inkluderer turledelse, sikkerhetsutstyr og overnatting i hytter på Kinsarvik Camping. Middag lørdag kveld er inkludert i prisen, resten av måltidene må hver enkelt deltakere sørge for selv. Hver passasjer må pårenge å betale sjåføren ca kr 450,- for transport inkl bompenger tur-retur Bergen og andel parkering på Røte og Tjoflot.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Spørsmål: Har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post.bht@dnt.no

Oksen og Dronningstien

Bli med på helgetur til Hardanger. Der vil vi besøke to flotte fjellområder langs Hardangerfjorden: Oksen ved Tjoflot og Dronningstien ved Kinsarvik. Oksen i Hardanger er kjent for å ha en av de beste utsiktene i ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Linn Kristin Eidsvik
  • Hoa Hua
  • Bengt Arne Johannessen